Τοποθέτηση του Στάθη Κωνσταντινίδη στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη


 

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο κατηγορίες θεμάτων, σε ειδικά/τοπικού χαρακτήρα και σε γενικά/εθνικού ενδιαφέροντος θέματα.

Ειδικά ζητήματα:

α. Ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται εδώ και 4 μήνες σε περιοριστικά μέτρα, τους 3 από αυτούς σε αυστηρά. Είναι δυσεξήγητο φαινόμενο. Δεν έχουν γίνει κατανοητά τα κριτήρια και γι’ αυτό χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση προς τους πολίτες.  

β. Ο εμπορικός κόσμος της ΠΕ Κοζάνης έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, εξαιτίας των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων. Η αγορά έχει μείνει πρακτικά κλειστή για πάνω από 100 ημέρες συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων. Έχουμε ζητήσει την επιπλέον στήριξη, όμως, δεν έχουν ακόμα συγκεκριμενοποιηθεί τα στοιχεία της ενίσχυσης και ο χρόνος καταβολής της. Το ζήτημα είναι άμεσης προτεραιότητας.

γ. Απολιγνιτοποίηση. Με αφορμή τις ενεργειακές εξελίξεις, η Δυτική Μακεδονία γίνεται για μία ακόμα φορά πεδίο λαϊκισμού και ιταμών πολιτικών συγκρούσεων. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, σε επίπεδο σχεδιασμού και προετοιμασίας, έχει γίνει τόση δουλειά όση δεν είχε γίνει τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Χρειάζονται όμως απτές δράσεις και παρεμβάσεις που θα απαντήσουν πειστικά στις ανησυχίες των πολιτών.

Χρειάζονται:

– Γενναίες χρηματοδοτήσεις για τις αποκαταστάσεις των ορυχείων,

– Ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και οριστική λύση στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής,

– Συγκοινωνιακά δίκτυα [Ε65, Νίκη-Κοζάνη-Λάρισα, σιδηροδρομικές συνδέσεις], 

– Στοχευμένο πρόγραμμα για την ενεργειακή φτώχεια: Ειδικό Εξοικονομώ για τη Δυτική Μακεδονία,

– Μέρισμα των ωφελημάτων από την ενεργειακή μετάβαση στους ΟΤΑ και στις τοπικές κοινωνίες. Συμμετοχή της περιοχής στα μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ που εγκαθίστανται στη Δυτική Μακεδονία λόγω των ισχυρών δικτύων. Με παράλληλη μέριμνα για την οργανωμένη χωροθέτηση των ΑΠΕ και όχι σε βάρος των άλλων παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και ιδίως του πρωτογενή τομέα. Ανάγκη για Ειδικό Χωροταξικό ΑΠΕ.

– Νομοθετική κατοχύρωση της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης, με υποχρέωση του κάθε υπουργείου να την συμπεριλάβει στον ετήσιο προγραμματισμό του και να συντάξει έκθεση επιπτώσεων των εστιασμένων δράσεών του στις περιοχές σε απολιγνιτοποίηση.

Γενικά ζητήματα:

α. Τα μέτρα στήριξης που δίνονται στην αγορά είναι σημαντικά, όμως, πρέπει να προσεχθεί λίγο παραπάνω ο χώρος της εστίασης και άλλων δραστηριοτήτων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα (πχ γυμναστήρια).

β. Στο μεταναστευτικό, είναι πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τις τελευταίες ενημερώσεις και ελπίζουμε να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η προσπάθεια των επιστροφών.

γ. Στο συνταξιοδοτικό, αποτελεί τομή η προκαταβολή της σύνταξης και πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και την ολοκλήρωση του έργου της ψηφιακής σύνταξης.

δ. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει καλά, με όσο το δυνατό περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας.

ε. Η θέσπιση του Εθνικού Μητρώου για τις νεοπλασίες σε παιδιά και έφηβους είναι μία ελπιδοφόρα είδηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου και πρέπει να επεκταθεί σε όλον τον πληθυσμό, ενώ πρέπει να ενεργοποιηθεί και Εθνικό Σχέδιο, με την καταγραφή και διασύνδεση όλων των κρατικών φορέων, των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών από τους πάσχοντες. Να πάρουμε λίγο βάρος από πάνω τους!

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Στην πρώτη συνάντηση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας το 2019, η οποία είχε πραγματοποιηθεί σε κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας εξαιτίας της νομοθέτησης ευάριθμων θετικών μέτρων για την κοινωνία, είχατε προφητέψει και τις δύσκολες στιγμές. Και ήρθαν: μεταναστευτικό, εθνικά, πανδημία, παγκόσμια οικονομική κρίση, φυσικές καταστροφές, εμβολιαστικό πρόγραμμα. Κι όχι μόνο αντέξαμε και τις ξεπερνούμε αλλά υλοποιούμε παράλληλα και το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μέρα με τη μέρα. 

Γι’ αυτό, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις εύλογες αντιδράσεις που αυτές προκαλούν, η κοινωνία δείχνει κατανόηση, έχει εμπιστοσύνη και στηρίζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.» 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Τοποθέτηση του Στάθη Κωνσταντινίδη στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

 1. 250.000 νοικοκυρια μεσα στην αθηνα χωρις ηλεκτρικο,χωρις νερο!!
  μαναδες χώνουν στο χιονι το γαλα και το τυρι για να διατηρηθουν!
  πατεραδες ζεσταινουν με αναπτηρες τα παγωμενα χερια των παιδιων τους!
  στην αθηνα!
  ο χρυσοχοιδης κλεινει την εθνικη οδο για να μην κινδυνευσουν ανθρωποι,ο χαρδαλιας δεν ενεργοποιει το 112 γιατι δεν κινδυνεουν ανθρωποι…στην αθηνα!!!
  ανθρωποι παγωμενοι,αρρωστοι ικετευουν τον κρατικο μηχανισμο,εκατονταδες κλησεις και απανταει ο αυτοματος τηλεφωνητης!!
  στην αθηνα 200 χρονια μετα την επανασταση!!
  η εθνικη οδος κλεινει απο το κρατος, για να μην κλεισθει απο τους παροχους της εθνικης και αναγκαστουν να πληρωσουν εκατομμυρια στο δημοσιο!στην αθηνα του 2021!!
  ο κυνισμος χτυπησε ζενιθ!!
  μια χουφτα χιονι στην εθνικη και διελυσε το συμπαν..στην αθηνα του σημερα…
  ο ενας ριχνει την ευθυνη στον αλλον,το κρατος στους δημαρχους,οι δημαρχοι στην δεη,η δεη στο δασαρχειο…στην αθηνα του αυριο!!
  αυτοι μαλωνουν σαν τα λυκονια και το γαλα τελειωσε και η μανα 375 κλησεις στην πολιτικη προστασια,αναπαντητες!!στην αθηνα των αριστων!!!
  διακοπη ρευματος και ο ηλικιωμενος εχασε την ζωη του,μετα απο εναγωνιες κλησεις στην προστασια χωρις απαντηση!
  στην αθηνα του 21 αιωνα!!!
  οσο θα βλεπετε βουλευτες να φωτογραφιζονται με υπουργους και ενα αδωνι διπλα,θα πηγαινουμε απο το κακο στο χειροτερο!!
  μια φωτογραφια χιλιες λεξεις!
  μια φωτογραφια χιλιες λεξεις,οταν στην φωτο βλεπουμε αγαπημενα μας προσωπα ,προσωπα που φωτογραφιζονται ά δ ο λ α και οχι φωτο με πολιτικους,οι οποιοι πονταρουν σε ανταποδοτικα τελη!!
  οταν θα ελθει ημερα που οι πολιτικοι θα φωτογραφιζονται διπλα στους ανθρωπους που εκλεισε η επιχειρηση τους,διπλα σε ενα σχολειο με μαθητες και δασκαλους( αμ!δε) ,διπλα στους ανεργους που διεκδικουν μια θεση κατω απο τον ηλιο,διπλα σε εργατες που βγηκαν στους δρομους για να μην περικοπτεται ο μισθος τους,διπλα σε συνταξιουχους που αγωνιζονται να μην κοπει η συνταξη τους,διπλα…..διπλα…..τοτε το ελληνικο θ’ αναστηθει,τοτε θ’ αναπνευσει…
  τοτε μπορουμε να γιορταζουμε καθε μερα ,καθε μερα τα 200 χρονια απο την επανασταση!!
  μια φωτογραφια χιλιες λεξεις,αλλα και μια φωτογραφια μια στυγνη προπανανδιστικη “πιρουετα” σε εναν χορό χωρις αρτο αλλα με θεαματα…
  υπαρχουν ανθρωποι που βαυκαλιζονται βλεποντας φωτογραφιες πολιτικων…..εν ετει 2021;
  5η ημερα χωρις ηλεκτρικο…και μαλλον και νυχτα…..στην αθηνα….
  τωρα σε λιγες ημερες θα δοθει η τριτη δοση εκατομμυριων στα προπαγανδιστικα αξιοπιστα καναλια να γκαιμπελιζουν και να υλακιζουν…αρον!αρον! σταυρωσον τον Τσιπρα που κυβερνουσε μεχρι το 2019….
  και το γαλα τελειωσε και μανα μιλαει με τον αυτοματο τηλεφωνητη..να τις φερει λιγο γαλα…στην αθηνα του σημερα..στην αθηνα των ” αριστων”” που πνιγηκαν λογω ανικανοτητας σε μια κουταλια νερο,λαθος,σε μια κουταλια χιονι στην αθηνα των γυρολογων της πολιτικης και της πολιτικης προστασιας..κλεισατε τα χωρια,κλεισατε τις πολεις,κλεισατε τις εθνικες οδους στο τελος θα μας κλεισετε και τα ματια μας….οταν κυβερνουν οι “αριστοι” εν ετει 2021 ,200 χρονια μετα την επανασταση….
  απο την κωμωδια στο δραμα..δυο δρασκελιες δρομος τυχαρπαστων,γυρολογων της πολιτικης που βρηκαν τον φυσικο τους χώρο να εκδηλωσουν τα ” δημοκρατικα” τους και ” φιλολαικα” τους αισθηματα και προθεσεις..
  Η επομενη πανδημια;
  Το ονομα αυτης ΚΡΟΝΟΣ και θα φαει οσα παιδια του απεμειναν…στην αθηνα της ευρωπης και του πολιτισμου…

 2. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ!!
  απο χθες ‘ στένων βοά ο Αδης( το Μαξίμου)
  Εξοργισμενοι βουλευτες της νεας δημοκρατιας με τις μισανθρωπες δηλωσεις του ” της πολιτικης προστασιας”
  Τι δηλωσε στην τηλεοραση ο κτιστης και δημιουργος της προπαγανδας;
  ” στο Ματι δεν υπηρχε αστυνομια και πυροσβεστικη”
  Σημερα επι υπουργιας του υπαρχει και αστυνομια και πυροσβεστικη!
  Μόνο που πνιγηκαν ολοι τους σε μια χιονόπτωση που επι 9 ημερες προειδοποιουσαν οι μετεωρολογοι πως θα επισυμβει!!
  Φανταστειτε να μην ηταν κι ετοιμος ο κρατικος μηχανισμος!!!
  Απο την μια προσεβαλλε την αστυνομια και την πυροσβεστκη επι Τσιπρα ,αλλα με εκεινα τα στελεχη εποπτευει και την αστυνομια και την πυροσβεσικη!!!
  Πολιτικη αναλγησια και πολιτικος αμοραλισμος ,σαν στιγματα
  λεοπαρδαλεως, ανεξιτηλα κολλημενα πάνω του..
  σαν πολυ ψηλα τον σηκωσε τον αμανε…
  και βγηκε η ψειρα στον γιακα..

  1. Το ίδιο έργο θα βλέπαμε και με ΣΥΡΙΖΑ,και με ΠΑΣΟΚ,και με Γιώργο,Κώστα και με κάθε διάβολο και τρίβολο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.