Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης για την Κοζανίτικη Αποκριά 2021



Η πρώτη μας διαδραστική δράση με θέμα “Η Πανδημία της Αγάπης” ολοκληρώθηκε εχθές 13/2/2021.

Ξεκινώντας στις 2/2/2021,προσκαλέσαμε το κοινό μέσω των social media της Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης, να μας αποστείλει την δική του ιστορία αγάπης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ήταν η εξής:

Κεντρικό ρόλο στο έθιμο των Φανών Κοζάνης έχει το τραγούδι!

Μία πολύ αγαπημένη κατηγορία των τραγουδιών αυτών είναι τα «Τραγούδια της Αγάπης», που αν και δεν δημιουργήθηκαν την περίοδο της Αποκριάς δηλώνουν ένθερμα συναισθήματα σημαντικά για την τοπική κοινωνία.

Με αφορμή τις σημερινές ταραγμένες συνθήκες που βιώνουμε και για να μην χαθεί ο τρόπος που συνδεόμαστε με τους άλλους, σας προσκαλούμε να μας αποστείλετε την δική σας ιστορία, με θέμα «Η Πανδημία της Αγάπης».

Ολοκληρώνοντας την πρώτη μας δράση και αναγνωρίζοντας πως μέσω των νέων τεχνολογιών η ανταλλαγή των πληροφοριών είναι εφικτή, θέλαμε να προσφέρουμε την δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης δράσης σε όλους εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις. Και φυσικά να ευχαριστήσουμε ολους και όλες που μας χάρισαν την δική τους ιστορία!

Για αυτον τον λόγο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Στέλιο Μήλιο, φοιτητή του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συντονιστικό μέλος της Πρωτοβουλίας, η ψηφιακή περιοδική έκθεση, όπου φιλοξενει τις ιστορίες αγαπης που μας απέστειλε το κοινό, εφαρμόζοντας τις μουσειολογικές προσεγγίσεις!

https://www.artsteps.com/embed/602849ce68923519b3c189da/560/315?fbclid=IwAR1MrzfOThVrDVoBMmYEB_NBBjEM1opwsc5PCXNpBKU92FEVvZdoikJaLzw

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.