Δήμος Κοζάνης: Πάνω από 1.000 χλμ. το συνολικό μήκος των οδών που διανοίχτηκαν το Σάββατο 13/2 – Πάνω από 35 μηχανήματα επιχειρούν σε όλο τον Δήμο



Δήμος Κοζάνης: Επιχείρηση ¨Μήδεια¨-Επί ποδός ο δημοτικός μηχανισμός για τον αποχιονισμό του βασικού οδικού δικτύου

Συνεχίζει η επέλαση της ¨Μήδειας¨ να πλήττει την περιοχή του Δήμου Κοζάνης, με μεγάλο όγκο χιονιού και χαμηλές θερμοκρασίες. Η κακοκαιρία, που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της από το Σάββατο, έχει θέσει επί ποδός όλο τον δημοτικό μηχανισμό, με στόχο να διατηρηθεί ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο στην πόλη της Κοζάνης, καθώς και μεταξύ των Κοινοτήτων. Επίσης, οι δημοτικές υπηρεσίες επιχειρούν και για τον αποχιονισμό κτηνοτροφικών μονάδων και επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό, περισσότερα από 35 δημοτικά και μισθωμένα μηχανήματα (πολυμηχανήματα, εκσκαφείς, ισοπεδωτές γαιών, bobcat) επιχειρούν σε όλο το μήκος του Δήμου Κοζάνης.

Το καιρικό φαινόμενο εξελίχθηκε από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και συνεχίστηκε με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ενώ συνεχίζεται με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η αποκλιμάκωση των χιονοπτώσεων και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Στο Γραφείο Επιχειρησιακού Συντονισμού βρέθηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ώστε να ενημερωθεί δια ζώσης για την εξέλιξη της επιχείρησης αποχιονισμού, για την οποία έχει αδιάλειπτη ενημέρωση από την έναρξη της κακοκαιρίας. Ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε την ανάγκη για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι υπό αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το συνολικό μήκος των οδών που διανοίχθηκαν χθες Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ξεπερνά τα 1000 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα το μέγεθος του αποχιονισμού θα είναι πολλαπλάσιο.

Υπενθυμίζεται, πως για την επικοινωνία με την Υπηρεσία του Δήμου που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη του αποχιονισμού, οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα επιφυλακής 24610 26909 και 6957770273. Επίσης, αλάτι διατίθεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου (περιοχή «Νιάημερος»), καθώς και στο στρατόπεδο Ρωμανέλη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.