80 εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου επιχειρούν στη Δυτική Μακεδονία για να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων



Με πυκνή χιονόπτωση από νωρίς το πρωί, χαμηλές θερμοκρασίες και ανέμους έκανε την εμφάνισή της στην ΠΕ Κοζάνης η «Μήδεια», το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -5 το μεσημέρι. Δύσκολη θα είναι η σημερινή νύχτα, με τον υδράργυρο να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και με τον παγετό να είναι το χαρακτηριστικό τις επόμενες ώρες.

Σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο εργαζόμενοι και μηχανήματα επιχειρούν για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, με το χιόνι, να δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προβλήματα μετακίνησης παρατηρούνται και μέσα στην πόλη της Κοζάνης. Έκκληση να περιορίσουν τις μετακινήσεις κάνουν οι αρμόδιοι για τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες.

80 εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου επιχειρούν στη Δυτική Μακεδονία για να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, που ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο -όπως, άλλωστε, αποφασίστηκε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια, με συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία και του περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, συστήνει προσοχή στους οδηγούς, ζητώντας να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού και να ακολουθούν τις οδηγίες και ανακοινώσεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Η Πολιτική Προστασία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων για την υποστήριξη και την προσφορά κάθε βοήθειας που θα χρειαστούν οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι πολίτες των ορεινών περιοχών.

Οι εμβολιασμοί

Κανονικά έγιναν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης και στα Νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης, με καθυστερήσεις στη άφιξη των πολιτών και με τις δόσεις όσων δεν τα κατάφεραν να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, αναβάλλοντας το ραντεβού τους, να γίνονται σε υγειονομικούς και σε μέλη Σωμάτων Ασφαλείας.

Δέσποινα Αμαραντίδου για την ΕΡΤ Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “80 εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου επιχειρούν στη Δυτική Μακεδονία για να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων

  1. 80…τα μετρήσαμε σωστά σίγουρα..γιατί κεντρικοτατοι δρόμοι της Κοζάνης έχουνε μόνο ροδιές από αυτοκίνητα .τίποτα μικρά χωριά μάλλον όταν θα έχουν ξανά πρόσβαση από το επαρχιακό δυκτιο με την πόλη της Κοζάνης θα είναι κατά τον Αύγουστο που θα χει πολύ ήλιο και θα λιώσει από μόνο του

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.