Εθελοντική αιμοδοσία της «Σταγόνας Ελπίδας» στην Ακρινή Κοζάνης

Η μειωμένη συλλογή αίματος που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών που οδηγεί στην μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών, έχει φέρει τα αποθέματα αίματος σε οριακά επίπεδα.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας καθώς καθημερινά αναβάλλονται ή ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών (θαλασσαιμικοί, πολυμεταγγιζόμενοι, καρκινοπαθείς κ.α.).

Ειδικά για τα παιδιά και τους ενήλικες με μεσογειακή αναιμία, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο εμφανή, καθώς καθημερινά γίνονται αναβολές μεταγγίσεων ή δίνονται μικρότερες ποσότητες αίματος από την κανονική.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν απευθύνει αρκετές φορές έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος.

Το Ε.ΚΕ.Α., η ΠΟΣΕΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης με την Κοινότητα Ακρινής, τον Ποντιακό Σύλλογο Ακρινής, την Αιμοδοσία του Μαμάτσιου Νοσοκομείου Κοζάνης, ο Ερυθρός Σταύρος Κοζάνης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτων Σταγόνα Ελπίδας σας καλούμε να ενισχύσουμε τα αποθέματα αίματος την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου από 3,30 έως 8μμ στον χώρο της Κοινότητας Ακρινής με χορηγό τον Krokos Kozanis Cooperative Safran.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
Θερμομέτρηση κατά την είσοδο,
χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
τήρηση των αποστάσεων
τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών
Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 6 μήνες

Δεν αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει!

Δίνουμε Αίμα, στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη από αίμα.!

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.