Κικίλιας: «Η εισήγησή μου είναι αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική» – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα



Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός για τις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου για να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική και την ανησυχία για την πίεση στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε σήμερα ότι θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» σημείωσε.

O υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα σημερινά κρούσματα όπως και των προσεχών ημερών θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για τα νέα μέτρα.

«Στα νοσοκομεία της Αττικής αυτή τη στιγμή έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την ίδια μέρα την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. και σύνολο νοσηλευόμενων covid έχουμε 1.899 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας και συνέχισε: «Επί 11 μήνες δίναμε μια άνιση μάχη με τον κορωνοϊό και τα καταφέραμε. Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο, δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60% με 70% του πληθυσμού. Είναι σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο, δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Η δική μου εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, η εισήγησή μου στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τέτοιο, ενδεχομένως όπως του Μαρτίου, που θα φέρει σύντομα αποτελέσματα και θα αποκλιμακώσει και θα μαζέψει την κατάσταση».

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά

Ερωτηθείς αν το ενδεχομένως επικείμενο lockdown θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών -δηλαδή στα παιδιά του δημοτικού, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Με πολύ μεγάλη αίσθηση της ευθύνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, να δώσουμε μαζί αυτή την τελευταία μάχη» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Κικίλιας: «Η εισήγησή μου είναι αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική» – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα

  1. Αυστηρο λοκ νταουν ατην αθηνα μετα ενα χρονο,μας θυμιζει το ανεκδοτο του λαγου με τον γαιδαρο!
    Μαζεψε ο λαγος ολα τα ζωα του δασους για εκτακτη γενικη συνελευαη και στο διαλειμμα της πολυωρης συσκεψεως ειπε ενα ανεκδοτο για να χαλαρωσουν λιγο τα οξυμμενα πνευματα και οι προστριβες!
    Ολα τα ζωα γελασαν και χειροκροτησαν τον λαγο,μονο ο γαιδαρος εμεινε απαθης και αταραχος!
    Μετα απο μια βδομαδα σε εκτακτη και επειγουσα συνελευση παλι των ζωων,ακουνε τον γαιδαρο να απαραζει απο τα γελια!!
    Το ανεκδοτο του λαγου ο γαιδαρος το καταλαβε μετα απο μια βδομαδα!!
    Διδαγμα!!ο υπουργουλης της “αριστειας” καταλαβε πως πρεπει να κλεισει η αθηνα μετα απο ενα χρονο,αφου εκλεισε ολη σχεδον την ελλαδα!
    Και μεσα στο ολικο κλεισιμο και η περιοχη μας!!
    Ο γαιδαρος!τουλαχιστον καταλαβε το ανεκδοτο μετα μια βδομαδα ,ο εξυπνος υπουργος υγει- γει- ας,μετα εναν χρονο!!
    Διεθνως ρεζιλι γιναμε ” καημενοι ελληνες” λεει ο ξενος τυπος για τον μητσοτακη που παραβιασε ξανα τα μετρα!
    Guardian ανεδειξε το θεμα με τιτλο” ο ελληνας πρωθυπουργος δεχεται κριτικη για γευμα που παραβιασε τα μετρα κατα του κορονοιου”
    New York Times” οι ανευθυνοτητες του πρωθυπουργου προκαλεσαν τις δικαιολογημενες αντιδρασεις πολιτών και αντιπολιτευσης!!
    Politiko!!” ο ελληνας πρωθυπουργος κατηγορειται για παραβιαση των κανονων του lockdown- ξανα”
    Και το κορονοπαρτι της “,παπιας” του Λουδοβικου ,εγινε την ημερα που απαγοτευτηκε η κυκλοφορια μετα τις εξι!!!
    Εκει γιατι δεν πηγε ο παλικαρας,ο γαλονατος,ο διοικητης των ελεγκτικων οργανων να επιβαλλει προστιμα;
    Γιατι αν πηγαινε θα εχανε ο τρεμαμενος λαγος,ο ποντικο- θρασυ- δειλουλης,το καημενο,ενα παραπανω γαλονακι.
    Στην γιαγια; 300 γιουρο και τσαμπουκα με μαυρα γυαλια στο κουτελο,στην εξουσια;σουζα!γατακια!η μεση στο χωμα!!
    Στα παρα- πτωματα των μικρων το παιζετε ράμπο,στα παραπτωματα των μεγαλοσχημων τρεμαμενα λαγουδακια!!!
    Κυκλοφορει τωρα τελευταια για ψυχικη” αναταση” και για γελιο το dvd ο”καραγκιοζης- παλικαρας!!
    Και μαλλον θα εκδωσω ενα μικυ μαους με τιτλο ο ” καραγκιοζης γαλονατος”
    Βρε αιντε πηγε εντεκα και τι αλλο θ’ ακουσουμε το επομενο λεπτο!!
    Θελετε να γιορτασετε με τιμες και δοξες και αιδερωμενες στολες τα 200 χρονια απο την επαναστααη!!
    Πεντικοι!!
    ” πεντικον ετσιλτεψεν σην θαλασσα και εποικεν μερτικον”
    Που λενε και οι φιλοι μου οι Ποντιοι με την απλη και κοφτερη αοφια τους!!
    Προτεινω για την καρα- ντίνα το βιβλιο-αριστουργημα του Τζωρτζ Οργουελ” η φαρμα των ζωων” και απο εγχωρια παραγωγη του θεατρου σκιων,ολα τα αριστουργηματα του Ευγενίου Σπαθάρη!!
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ!
    Και η “παπια”;
    Ο ο Λουδοβικος των παλαιων ημερων….αφοδευε σε παπια σε δημοσια θεα…….
    ” κιβδηλοι και αγαθοφανέες οι λογω μεν άπαντα,έργω δε ουδεν έρδοντες”( καλπικοι και υποκριτες οσοι με τα λογια κανουν τα παντα,ενω στην πραξη δεν κανουν τιποτα)
    Δημόκριτος!!
    Τωρα ,ποιος ηταν ο Δημοκριτος;
    Μετα απο 2000 χρονια απο την ελληνικη επανασταση….ισως τον μαθουν καποιοι….

    1. Φανταστειτε λιγο το σκηνικο!
      Ανημερα εορτης της 25 ης μαρτιου ,χωρις κορονοιο,τον εορτασμο απο για τα 200′ χρονια της επαναστασης!!
      Στην ωραια πυλη ο μεγαλοσχημος με την ιουστινιανεια αυτοκρατορικη στολη με τα σιδερωμενο επιγονατιο και το χρυσιζον ωμοφοριον να εκφωνει λογον πατριωτικον,λογον χριστοκεντρικον με ζητω!το εθνος! σε πλαγιο και βαρυ ηχο μκαι ενα τεριρεμ του ζητω! η χωροφυλακη!!
      Δεξια του η δεξια του κυριου με τις σιδερωμενες ρεντικοτεςοι πολιτικοι “απογονοι” του καποδιστρια, του μαυροκορδατου,του παπα- φλεσσα( ηταν και πολιτικος) να φουσκωνουν απο εθνικη υπερηφανεια σαν τον ασκο του αιωλου και ζερβα οι στρατιωτικοι με τις γυαλισμενες στολες με τα παρασημα των ηρωικων προγονων καραισκακη,κολοκοτρωνη και απο κεκτημενη ταχυτητα και δυο τρια παρασημα απο τις μαχες στο εσκι σεχιρ( eski sehir) και στο ελ αλαμειν και πιο πισω οι αλλοι οι γαλονατοι με τις σιδερωμενες στολες με την εικονιτσα την χρυση του αγιου αρτεμιου στο σιδερωμενο πετο τους και πλαι τους,οι αλλοι γαλονατοι με τις σιδερωμενες στολες και στο αλλο πετο τους την εικονιτσα των τριων παιδων εν καμινω!!!
      Και ολο αυτο το πανηγυρι και το φολκλορικο καταλοιπο,να διαλυεται για λιγο απο μια ομιλια ενος δασκαλου,μια ομιλια για τα 200 χρονια απο τον δασκαλο,ο οποιος δεν θα φοραει μπιχλιπιδατες στολες,ουτε θα εχει παρα- σημα στα πετα,ενας δασκαλος ο οποιος θα μας ταρακουνησει,θα μας ξυπνησει με λογια ωραια,αληθινα και μεγαλα..μονο στην ” στολη” του δασκαλου δεν πιανει κακια σκουρια της υποκρισιας!!
      Και μετα για φαγητο ολοι μαζι και ευχες!!αιντε και του χρονου!
      αιντε και στα 400 χρονια!!
      Ολοι θα ευχονται !!!και αυτο το μειδιαμα του δασκαλου…πιο ηχηρο πιο εκκωφαντικο,πιο δυνατο απο την υποκρισια των σιδερωμενων παντελονατων και ρασο- φορούντων..
      eski sehir,= εσκι σεχιρ= τουρκικη λεξη= παλια πολη!
      εσκι= παλια και σεχιρ= πολη!!
      Redingotta,ιταλικη λεξη που σημαινει: ειδος σακακιου,παλτου

  2. ΚΥΡΙΕ ΚΙΚΙΛΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΚΗ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ
    ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ.
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.
    ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΟΡΙΑΚΟ
    ΤΟ ΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΙ Η ΟΧΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ-ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΕΝΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.
    ΟΣΟ ΝΑΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.