Τι λέει ο 40χρονος καρκινοπαθής που του έκοψαν το ρεύμα στο KOZANILIFE.GR – Με 90% αναπηρία ο ίδιος κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα



– «Έχω κολώνα της Δ.Ε.Η στην αυλή του σπιτιού μου και δεν έχω ρεύμα»
– Με 90% αναπηρία ο ίδιος, καλείται να ζήσει με 473 ευρώ επίδομα

Είναι από αυτές τις ιστορίες των ανθρώπων, που αναρωτιέται κανείς αν μπορεί να συμβαίνει εν έτει 2021, να υπάρχει άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς ρεύμα.

Έπειτα από επικοινωνία του KOZANILIFE.GR με τον 40χρονο καρκινοπαθή,  από τον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο ίδιος ανέφερε: “Έχω κολώνα της Δ.Ε.Η στην αυλή του σπιτιού μου και δεν έχω ρεύμα”. Ο 40χρονος Κοζανίτης, αυτή τη στιγμή είναι άνεργος και η ασθένεια του τον καθιστά ανήμπορο να δουλέψει.

Ο ίδιος πάσχει από καρκίνο στα οστά και υποβάλλεται κάθε μήνα σε χημειοθεραπείες, με 90% αναπηρία, όπου καλείται να ζήσει με το επίδομα των 473 ευρώ την τετραμελή οικογένεια του. Το επίδομα αυτό θα το λαμβάνει περίπου για ένα χρόνο, αφού θα χρειαστεί να επανεξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή στην περίπτωση που θεραπευτεί. Τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2020, έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ λόγω τη πανδημίας και λόγω οικονομικών προβλημάτων του ίδιου, η μεταμόσχευση δεν έγινε.

Η ασθένειά του και της μικρής του κόρης, η οποία πάσχει από αυτισμό και χρειάζεται περισσότερα από 200 ευρώ το μήνα για τις θεραπείες του παιδιού του, δεν του έδωσαν περιθώρια να μπορέσει να διαχειριστεί τα γραφειοκρατικά, αλλά και τα οικονομικά ζητήματα που προέκυψαν.

Ο 40χρονος Κοζανίτης, έχασε τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδερφό του από καρκίνο, όπου για να μπορέσει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς, χρειαζόταν χρήματα που ο ίδιος δεν διαθέτει.

Κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί για τους ίδιους λόγους να πάρει τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η στο όνομα του από το πατρικό του σπίτι, όπου και μένει με την τετραμελή οικογένειά του.

Οι οφειλές στη Δ.Ε.Η. ανέρχονται περίπου στις 8.000 ευρώ, ενώ δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση αφού ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομά του, αλλά ούτε και να κάνει νέο συμβόλαιο .Ο ίδιος ζητάει το πιο απλό πράγμα, να μεταβιβαστεί στον ίδιο ο λογαριασμός τη Δ.Ε.Η. και να πληρώνει τους λογαριασμούς όπως ο καθένας.

Ο 40χρονος καρκινοπαθής άντρας με την τετραμελή οικογένειά του αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε συγγενικό του πρόσωπο και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα να επιληφθεί του ζητήματός του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2021 μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια πραγματοποίησαν κινητοποίηση – παρέμβαση στα ταμεία της ΔΕΗ Α.Ε Κοζάνης για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

9 σχόλια στο άρθρο “Τι λέει ο 40χρονος καρκινοπαθής που του έκοψαν το ρεύμα στο KOZANILIFE.GR – Με 90% αναπηρία ο ίδιος κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα

  1. Και του έκοψαν το ρεύμα του ανθρώπου?
    Ντροπή μεγάλη…..
    Θα πρέπει να ντρέπονται…
    Απορώ με τι μυαλό κοιμούνται το βράδυ???
    Πω πω πω…. αηδία…
    Μαζί σου συνάνθρωπε μου..
    Αδερφέ μου…
    Σε ότι χρειαστείς θα είμαστε δίπλα σου…!!

    1. Ποιος έχασε την ντροπή να τη βρουν αυτοί…δώστε στον άνθρωπο ρεύμα ρε τσοχλανια δε ντρέπεστε βρε κηφήνες..τρώτε τρώτε..ποτέ θα σκάσετε από το πολύ φάει να ησυχάσει ο κόσμος από σας

  2. Το σπιτι του ακουμπαει στο φουγαρο της δεη και του κοψαν το ρευμα!
    Αν αυτο δεν ειναι ειδηση,τι ειναι ειδηση;
    Οι τηλεδιασκεψεις και οι φωτογραφιες με υπουργους ,γραμματεις και φαρισαιους θρησκοληπτους;
    Ολα τα καναλια της δεξιας με πρωτο το αξιοπιστο και φερεγγυο σκαι..τα…καναλια του α( χ)ριστου,επρεπε να ειναι εξω απο το σπιτι του ανθρωπου αυτου και να μεταδιδουν την ειδηση στον κοσμο ολο!
    Αν ομως ηταν καποια αλλη κυβερνηση και γινοταν,τωρα θα βγαιναν οι γιαλατζι μακεδονομαχοι,οι γιαλατζι πατριωτες και θρησκοληπτοι με φουστανελες και εξαπτερυγα και θα σταυρωναν ,την αλλη κυβερνηση!!
    Τωρα ομως δεν γινονται αυτα,τωρα που κυβερνανε οι αναλγητοι,οι ασυγκινητοι!!
    Ποτε!ποτε!ποτε,επι κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ,ουτε νερο κοπηκε απο αναγκεμενους ανθρωπους,ποτε,δεν κοπηκε ρευμα απο φτωχους ανθρωπους και δη ανθρωπους με σοβαρα προβληματα υγειας!!
    Πως κοιμουνται;πως αναπαυονται;
    Που ειναι οι αρχες και εξουσιες να φωναξουν,να κραυγασουν γιαυτο το θλιβερο,το απανθρωπο που εγινε!!
    Περιμενε καλε ανθρωπε!
    Κανε υπομονη…
    Θα φυγει ο χειμωνας…
    Θα λιωσουν τα χιονια..
    Θα λιωσουν τα κρούσταλλα..στο παγωμενο σου σπιτι..
    Θα ελθει η ανοιξη…υπομονη….
    Θα’ λθει το καλοκαιρι…και…
    Θα’ λθουν οι καυσωνες..και…
    Το φουγαρο της δεη,που ακουμπαει στο ζεστο τοτε σπιτι σου..θα….θα
    σκιάζει και σενα και τα δυο σου σπουργιτακια….
    υπομονη…το καλοκαιρι….φθανει…

    Θα ελθει το καλοκαιρι…
    Και 4.000.00 ευρω θα δωθουν στα παγωμενα καμπαναρια για να μην κρυωνουν και στα ψηφιδωτα και στις τοιχογραφιες των αγιων…
    για να μην κρυώνουν…
    Και ο Χριστος;πιο παγωμενος,πιο πικραμενος στο προσωπο του αρρωστου πατερα με δυο παγωμενα σπουργιτακια που τριβουν τα χερακια τους να ζεσταθουν…
    δια της τριβης παραγεται…θερμοτης…
    Και ολοι ζησαμε καλα και ας κατεβασουμε λιγο το καλοριφερ..σαν πολυ ζεστη εχουμε…θα καουμε…
    Το φαγητο ψηνεται στον φουρνο…
    και η τηλεδιασκεψη παει καλα…

    .

    1. Επί ΣΥΡΙΖΑ λέτε δεν γινόντουσαν αυτά ε;;
      Όταν ο πολύτεκνος έπαιρνε 50% μείωση στο ρεύμα ήρθε ο Τσίπρας και το έκοψε στους πολύτεκνους λέγοντας πλέον θα πληρώνετε ότι πληρώνουν και οι άλλοι δεν θα δικαιούστε καμία μείωση πλέον δεν σας είδαμε πουθενά να φωνάζετε για τα δικαιώματα των πολυτέκνων…μεγαλυτερος ψεύτης από τον Τσίπρα δεν υπάρχει. Μη με παρεξηγήσεις ούτε με τη τωρινή κυβέρνηση είμαι όλοι ψεύτες και για τα σκουπίδια είναι. Αλλά όχι να ακούω ότι υποστηρίζετε και τον Τσίπρα κιόλας γιατί είναι για γέλια

  3. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ!
    το συμβολο του 20 ου αιωνα,ο ινδος στοχαστης,ακτιβιστης,ο εμπνευστης της παθητικης αντιστασης,Μαχατμα Γκαντι ειπε” ο μονος τυραννος που δεχομαι ειναι η σκληρη φωνη μεσα μου”

    Και σημερα ποσο ηχηρο,ποσο εκκωφαντικο αυτο το γνωμικο!!!Αλοιμονο στους λαους που οι τυχες των βρισκονται στα χερια ανθρωπων,πολιτικων και θρησκευτικων ταγών που η σκληρη,αυτη φωνη βγαινει προς τα εξω….
    Μονο παγωνια…….μονο παγωνια…

  4. Βουλευτές, δήμαρχος, περιφερειάρχης υψηλόμισθοι ακούει κανείς….
    καρφί δε σας καίγεται μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και ο μισθός πέφτει

    1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

      - Edit

      Απαντήστε

      ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ…ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ,ΕΣΤΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ…ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ…ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ ΟΙ 《ΑΡΧΟΝΤΕΣ》 ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ…ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ,ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Κ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ…

  5. Στα λογια ολοι καλοι ειμαστε… Γιατι δεν βγαζετε ενα λογαριασμο τραπεζης να βοηθησουμε ΟΛΟΙ… Οσοι φυσικα θελουν…

  6. Ειδοποίηση: Καρκινοπαθής και με παιδί στο Φάσμα... Χωρίς ρεύμα! - NEVRONAS

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.