Άκαρπη η συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για την απαλλαγή διοδίων Σιάτιστας



«Δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση το αίτημα της Δήμου Βοΐου για την απαλλαγή των κατοίκων από τα διόδια, έως ότου ισχύσουν τα αναλογικά», ήταν η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών στην αντιπροσωπεία βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, που βρέθηκαν στην Αθήνα, με αφορμή την λειτουργία πλευρικών και μετωπικών διοδίων στην περιοχή.

Αυτό που έγινε γνωστό ήταν η έκπτωση της τάξεως του 50%, που μπορούν να έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Βοΐου, που θα πραγματοποιούν σε διάστημα ενός μήνα ένα συγκεκριμένο αριθμό διαδρομών, τις οποίες και θα πρέπει να αποδεικνύουν.

Από την πλευρά του Υπουργείου προτάθηκαν, επίσης αντισταθμιστικά μέτρα, που αφορούν στην αναβάθμιση της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης Καστοριάς, καθώς και στην υλοποίηση προτάσεων που θα παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή.

Το θέμα των διοδίων αλλά και τα αντισταθμιστικά μέτρα με τις προτάσεις θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν μπορεί ν’ αλλάξει πλέον κάτι μετά την κατασκευή και τη λειτουργία των διοδίων.

Η συνάντηση στο Υπουργείο μεταφορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάνννη και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργό Κ. Καραμανλή, τον κ. Διονύση Νταούλα. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου αποτελούνταν από το Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρη Κοσμίδη και Λάζαρο Γκερεχτέ, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Μαλιάγκα και Εύη Νικολαϊδου και τον Χάρη Πολύζο.

Το παρόν έδωσαν και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ στην Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου και Στάθης Κωνσταντινίδης καθώς και συνεργάτες των βουλευτών Μιχάλη Παπαδόπουλου και Γιώργου Αμανατίδη, που απουσίαζαν για λόγους υγείας.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη, Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.