Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ καινοτομούν κατασκευάζοντας και εκτοξεύοντας… πυραύλους



– Η φοιτητική ομάδα Α.S.A.T. Aristotle Space & Aeronautics Team, αποτελεί τη μεγαλύτερη ερευνητική, φοιτητική ομάδα Αεροδιαστημικής

– Επόμενο εγχείρημα η σχεδίαση ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος, το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ακτινοβολία

Σχεδιάζουν, κατασκευάζουν ,εκτοξεύουν πυραύλους και «πειραματίζονται» με τα νέα υλικά για να πετάξουν το πρώτο τους, μη επανδρωμένο αερόχημα. Όχι δεν πρόκειται για μια από τις επιστημονικές ομάδες της NASA, αλλά για το εγχείρημα που ξεκίνησε με μεράκι, μια παρέα 12 φιλόδοξων φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και σήμερα υποστηρίζεται ενεργά από 40 φοιτητές που μετρούν πολλά επιτεύγματα σε παγκόσμιο επίπεδο και θέτουν συνεχώς νέους στόχους.

Η φοιτητική ομάδα Α.S.A.T. Aristotle Space & Aeronautics Team, αποτελεί τη μεγαλύτερη ερευνητική, φοιτητική ομάδα Αεροδιαστημικής, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ όπως επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9 FM», η υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας Αθηνά Πούπα και έχει ως στόχο την υλοποίηση δυο projects, «το Aeronautics και το Rocketry, δηλαδή την κατασκευή και πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων υψηλής ισχύος».

«Oυσιαστικά το project ‘’Rocketry” έχει σχεδιάσει πέντε μοντέλα πυραύλων, έχει κατασκευάσει τρία από αυτά και έχει εκτοξεύσει δύο πυραύλους», αναφέρει η Αθηνά Πούπα και διευκρινίζει πως «στο εργαστήριο έχουμε δύο ακόμα πυραύλους, έτοιμους για εκτόξευση και περιμένουμε να πάρουμε έγκριση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Ο 3ος πύραυλος που θα εκτοξευθεί ονομάζεται Hyperion, έχει ύψος περίπου 2,5 μέτρα και βάρος 18 κιλά». «Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε από το όραμα των φοιτητών και στηρίζεται στην προσπάθεια των φοιτητών. Ξεκίνησε από μια παρέα φοιτητών που ήρθαν και ζήτησαν να κάνουν και κάτι διαφορετικό, παράλληλα με τα μαθήματα τους», υπογραμμίζει ο μεταδιδακτορικός ερευνητής και επιστημονικός επιβλέπων της αεροδιαστημικής ομάδας του ΑΠΘ, Περικλής Παναγιώτου και εξηγεί πως «βγήκαμε για έναν καφέ και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την ομάδα, που πλέον με την… τρέλα τους, με το διάβασμα, τις προσπάθειες και το ταλέντο τους, κάνουν θαύματα. Μπορεί να είναι φοιτητές, αλλά όταν μιλάς μαζί τους συνειδητοποιείς ότι είναι επαγγελματίες. Δεν έχουν τελειώσει ακόμα τη σχολή τους και φέρονται με επαγγελματισμό».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

2 σχόλια στο άρθρο “Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ καινοτομούν κατασκευάζοντας και εκτοξεύοντας… πυραύλους

  1. Καινοτομια,,,,,η τεχνολογια πυραυλων παει πισω στη δεκαετια το 40′ στα V-1,V-2 τον ναζι μιλαμε για μια τεχνολογια + 80 ετων ,,,μονο καινοτομια δε το λες,εκτος αν παραδεχεσαι ο,τι τα πανεπιστημια σου ειναι επιπεδου μποτσουανα,,,λιγη τηλεκπαιδεσυση ακομα καλομελετα και ερχετε και αυτο

    1. Αμα θελεις μπαρμπα μιχάλη ξαναπερνα απο το απθ

      - Edit

      Απαντήστε

      Αν θελει τωρα ο χρυσοχοιδης ας στειλει τους αλλους με τα σπρευ πιπεριου και τα αθωα τα γκλοπακια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.