Απάντηση της Περιφερειακής Αρχής σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων



Η Περιφερειακή Αρχή, με συνέπεια στις δεσμεύσεις της για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, έχει εντάξει στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης υποδομών των ιερών ναών, μονών και Μητροπόλεων της Περιφέρειας, ύψους 4.146.798 €.

Συνεχίζοντας την τακτική του λαϊκισμού, ο συνδυασμός της κας Ζεμπιλιάδου, αυτή τη φορά δια του εκπροσώπου του στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χριστοφορίδη, δημοσιεύει άστοχα σχόλια περί μη διάθεσης του συγκεκριμένου κονδυλίου στα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματιών λόγω covid – 19.

Τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας λόγω covid – 19 που ανακοινώθηκαν και θα ανακοινωθούν για την Περιφέρειά μας, μέσω προσκλήσεων του ΠΕΠ, εντάσσονται σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αφορούν κοινοτικά κονδύλια και δεν είναι δυνατή η μεταφορά κονδυλίων από το ένα πρόγραμμα στο άλλο.

Επιπλέον, για να ενταχθεί ένα έργο στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πρέπει να μην είναι δυνατόν να ενταχθεί σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, κάτι που βεβαιώνεται εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία, προϋπόθεση που προφανώς δεν πληρούται στην προκειμένη περίπτωση. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι το ένα έργο δεν απέκλεισε το άλλο.

Παρ’ όλο που τα ανωτέρω διευκρινίστηκαν από τον Περιφερειάρχη, ο κ. Χριστοφορίδης αποφεύγει να αναφέρει αυτά τα δεδομένα στα δημοσιεύματά του, παραπλανώντας τους πολίτες στους οποίους και απευθύνεται.

Επίσης, αποφεύγει να αναφέρει ότι τα εν λόγω έργα που θα υλοποιηθούν από τους ιερούς ναούς, τις μονές και τις Μητροπόλεις, θα βοηθήσουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στις υποδομές τους. Θα αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα θα προσφέρουν ρευστότητα στην αγορά, στηρίζοντας έμμεσα τους συσχετιζόμενους επιχειρηματικούς κλάδους, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης για όσο διάστημα διαρκούν.

Καλοπροαίρετα συνιστούμε στον κ. Χριστοφορίδη να μην παρασύρεται, να ενημερώνεται ο ίδιος καλύτερα, και να εφαρμόζει το ρητό που λέει το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και όχι να το παραφράζει ως «το λαϊκίζειν εστί φιλοσκοπείν», υιοθετώντας παλαιοκομματικές αντιλήψεις, που ευτυχώς η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα και δεν αποδέχεται πλέον.

6 σχόλια στο άρθρο “Απάντηση της Περιφερειακής Αρχής σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

  1. Αινιγματική η συμπεριφορά του κ. Χριστοφορίδη. Εκτός και αν γι΄αυτόν εκκλησία είναι μια ομάδα συντηρητικών ανθρώπων που σκοπό έχει να μας φέρει στο Μεσαίωνα. Αυτό διδάσκει στα παιδιά του ;

  2. κ. Χριστοφορίδη στην Ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ υπάρχει μεσαίωνας . Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μαθαίνεις και βλέπεις αυτά που οι άλλοι απλά κοιτάζουν και αισθάνεσαι εκείνα που λίγες καρδιές σε αυτή την ζωή θα νοιώσουν.
    Ο πιστός ανθίζει , ενώ πολλοί από τους επικριτές του σαπίζουν μες στην «ευτυχία» τους.

  3. στελιος!!Εδω ο κοσμος χανεται....βαρκουλες αρμενιζουν

    - Edit

    Απαντήστε

    Εδω στεναζουν οι ανθρωποι απο την καταστροφη του κορονοιου και δινονται λεφτα στις εκκλησιες για να εξαγοραστουν ψηφοι!!
    Τα καταραμενα αργυρια του Ιουδα και τα αργυρια των πολιτικων για να αγορασουν ψηφους!
    Απο ποιους;απο τους επαιτες,τους ζητιανους των εκκλησιων!!
    Δεν σας φτανει βρε θεομπαιχτες που βγαζετε τον Χριστο στην επαιτεια και στα πανηγυρια,ζητατε και λεφτα τωρα που κλεισαν τα παντα,τωρα που κατακοκκινισαν δανεια των ανθρωπων,τωρα που η ανεργια χτυπησε κοκκινο,τωρα που ανθρωποι δεν εχουν να πληρωσουν τους λογαριασμους τους,τωρα που για να βγαλουν τα παιδια δυο πενταροδεκαρες,οργωνουν την πολη μεσα στο κρυο,στην βροχη για να μας φερουν τον καφε,τωρα που μεταναστες κοιμουνται με τα ποντικια στις δομες των αουσβιτς,τωρα που τα παντα τα πλακωνει και τα σκιαζει το θανατικο,τωρα που υπαρχουν οικογενειες που δεν μπορουν να κανουν τα τεστ για το χτικιο,τωρα ζητατε 4.146.798 ευρω!!
    Και τι ειναι τα εκατομμυρια βρε σκοταδιστες και πολιτικαντιδες;ειχατε και στα σπιτια σας,νηστικα γατια,μπαουλα με εκατομμυρια;
    Καρμιριδες,τσιγγουνιδες!!
    Με ξενα κολλυβα και οι αποδω και οι αποκει ,κανετε μνημοσυνα!!
    Που τα βρισκετε αυτα τα λεφτα βρε λαοπλανοι,εσεις μας λετε να εχουμε δυο κοτες,δυο πιπεριες,δυο κουνελια στα χωρια για δυσκολες μερες και τωρα που τα βρισκετε τα λεφτα για να τα ξοδευετε στα καμπαναρια και στα χαγιατια;
    Να υπαρχουν λεφτα να γινουν και οι καμπανες,τωρα που κλεισαν τα παντα που τα βρισκετε τα λεφτα ,ξανθοι μαγοι,σαμανοι και κοπερφιλντ και απο τις δυο μεριες!!
    Δινετε βρε σφιχτοχεριδες λεφτα,εκατομμυρια,σαυτους που εχουν τοσα,που μπορουν να ξεχρεωσουν ολοκληρη την ευρωπη,δινετε σαυτους που με τα οργισμενα τους κηρυγματα,οδηγουν τους ανθρωπους στις μεθ και στις καψουλες;
    Δινετε σε αυτους που και οι ιδιοι με τον σκοταδισμο τους,γεμισαν τις μεθ και δεν εχουν που να θεραπευτουν οι φτωχοι ανθρωποι;
    Δινετε σαυτους που ψεκαζουν τον κοσμο με τις υδροφορες για να διωξουν τον κορονοιο;
    Δινετε στους ζήτουλες που με τα παραμυθια τους και τα ψεκασματα,απο μονοι τους βγαζουν φτερα και πετανε;
    Νηστικα γατια,αμα σας γυρισω αναποδα,ουτε μισο ευρω δεν εχετε στις τσεοες σας και ξοδευετε απο το κρατος,εκατομμυρια ευρω!!
    Καφε σε πλαστικο δεν πινετε,αν δεν σας κερασουν και αλωνιζετε τα χρηματα των φορολογουμενων ανθρωπων,μην τυχον και πεσει κανενα ντβάρι απο τον ναρθηκα!!
    Υποκριτες και απο δω και αποκει,ψηφοδοτες και ψηφοσυλλεκτες!!
    Αιδως!!
    Και α εχων δυο χιτωνας;
    Φοραει τον εναν και τον αλλον τον δινει στο καθαριστηριο!!
    Απο την μια μας ζαλιζετε με το γαιδουρακι του Χριστου,τον ανυποδητο Ναζωραιο,τον φτωχο Λαζαρο,το διλεπτο της χηρας και οταν παιρνετε τα εκατομμυρια,παει και το γαιδουρακι,παει και ο ξυπολητος Χριστος και ο Λαζαρος,παει και η χηρα στην ζητιανια για να χορτασει τα παιδακια της!
    Την πρωτη φορα μπηκε μεσα στον ναο και τα εκανε γης Μαδιαμ,δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο,αν ξανακατεβει στην γη,να δουμε που θα κρυφτειτε και εσεις και τα εκατομμυρια σας!!
    4.146.798 ευρω!!
    Με τα 98 ευρω καρμιριδες και οι αποδω και οι αποκει να πιειτε κανεναν καφε και απο την τσιγγουνια σας ,θα εχετε και ρεστα!!
    ” pecunia nervus hominis”
    “Τα λεφτα η ψυχη του ανθρωπου’
    Κικέρων!!
    Για σας τους πολιτικαντιδες και τους θρησκευτικαντιδες το ειπε ο παραπανω Ρητορας,το 53 π.χ.( 106-43.,π.χ.)

  4. Τα πεζοδρόμια κι οι δρόμοι ένα χάλι μαύρο, οι διαβάσεις μισοβαμμένες, το Δημοτικό πάρκο στο έλεος του Θεού…

    Λυπάμαι, αλλά ένας Θεός που σταυρώνεται για τους ανθρώπους θα ήθελε να γίνουνε πρώτα τα παραπάνω κι όχι τα κακόγουστης αισθητικής εκκλησιαστικά οικοδομήματα που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια ώρα τη βδομάδα και η συντριπτική πλειοψηφία ένα τέταρτο το χρόνο στην Ανάσταση.

    Όχι κύριοι. ΔΕΝ υπηρετείτε τον Ιησού. Κάτι άλλο υπηρετείτε…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.