Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου



Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της σε ένα ακόμα θύμα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, τη Σοφία Μπεκατώρου, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) όταν ήταν μόλις 21 ετών. Η δημοσιοποίηση από την ίδια την Ολυμπιονίκη του γεγονότος αυτού 22 χρόνια μετά, φέρνει στην επιφάνεια τις κάθε είδους πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχονται αθλήτριες, όπως και αθλητές, ενώ τα όνειρά τους συνθλίβονται κάτω από τις μυλόπετρες της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. 

    Ταυτόχρονα η ΟΓΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που έχουν υποστεί τους εκβιασμούς, τη σεξουαλική παρενόχληση, βία και κακοποίηση στους χώρους δουλειάς, στους χώρους όπου ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν, αθλούνται.  

    Η καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για ένα υποκριτικό κρεσέντο από την πλευρά της κυβέρνησης και των κομμάτων που βαδίζουν στα χνάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δήθεν “στήριξη των γυναικών” προκειμένου “να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν”. 

    Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα τους κρύβεται η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι νέες γυναίκες. Κρύβονται οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που τις υποχρεώνουν να μη μιλήσουν. Γιατί βιώνουν είτε την εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή της ανεργίας, είτε τους εκβιασμούς των μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού, είτε τις πιέσεις του πανεπιστημιακού κατεστημένου. Κρύβεται η πραγματικότητα της εμπορευματοποίησης, του ανταγωνισμού που αποθεώνει την ατομικότητα έναντι της συλλογικότητας. 

    Σ’ αυτές τις συνθήκες οι γυναίκες  αναγκάζονται να μένουν σιωπηλές, να ψάχνουν για ατομική αντιμετώπιση κι ενός τέτοιου προβλήματος.

    Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες να προβληματιστούν :

  • Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που οφείλονται μόνο σε κάποια προβληματική προσωπικότητα ;
  • Πως καθορίζεται η εξέλιξη στην προκειμένη περίπτωση αθλητριών και αθλητών, σε άλλες περιπτώσεις σπουδαστριών και σπουδαστών, όπως και η επιστημονική, καλλιτεχνική, γενικά η εργασιακή τους πορεία ;
  • Σε τέτοια και άλλα κοινωνικά φαινόμενα υπάρχει μόνο ο δρόμος της ατομικής σιωπής ή καταγγελίας ή αυτός μπορεί να ενταχθεί στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης ;

    Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) θα συνεχίζει αταλάντευτα τον συλλογικό αγώνα  ενάντια σε κάθε μορφής βία κατά των γυναικών που εντείνει την ανισοτιμία τους  και βάζει φραγμό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. 

7 σχόλια στο άρθρο “Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

  1. Οταν η εξουσια δια ( φθείρει) στέλιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Νοσηρες καταστασεις απο νοσηρα μυαλα!!
    Μυαλα νοσηρα και χορτασμενα απο χρημα και εξουσια και ” ανεσεις” που προσφερει συγκεκριμενος πολιτικος χωρος!!
    Μη ξεχναμε και τον πρωην συμβουλο της αριστειας που εγκληματουσε εις βαρος μικρων παιδιων κατ’ εξακουλουθησιν”!!
    Ο ανατριχιαστικος και εμετικος που ασελγησε πανω στην αθλητρια ,καταδικαζεται μια φορα!!
    Ο ανατριχιαστικος και ο βορβορώδης που ασελγουσε πανω σε μικρα παιδια, κατ εξακουλουθησιν,ποσες φορες πρεπει να καταδικαστει;
    Οι χορτασμενοι χρημα και ” δοξα” πεινανε ακομα και θελουν κατι περισσοτερο για να” αποχορτασουν”Οσο η εξουσια χρησιμοποιειται για να φθειρει ανυπερασπιστους ανθρωπους,τοσο θα πληθαινουν οι ανυπερασπιστοι ….
    Στο δικαστηριο αυτων που φθειρουν και διαφθειρουν ψυχες,σωματα,συνειδησεις,Κύριοι Δικαστές,κανω έ φ ε σ η !!

  2. Οταν η εξουσια δια ( φθείρει) στέλιος

    - Edit

    Απαντήστε

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Βεβαια υπαρχει και alteta pars,i grandi avvocati,οι καρδιναλιοι της δικηγοριας και θα προσπαθησουν να ανατρεψουν τα συμβαντα!
    Και ο μεγαλυτερος εγκληματιας του κοσμου εχει αναγκη υπερασπισεως( ανθρωπινα δικαιωματα)
    Οσον αφορα την αθλήτρια !
    Μια ποινη διοτι ασελγησε πανω σε μια νεα αθλητρια!
    Μια αλλη ποινη διοτι ασελγησε σε μια Ολυμπιονικη!
    Μια ποινη διοτι ασελγησε στην καλυτερη αθλητρια ολων των εποχων κατα γενικη ομολογια!
    Μια αθλητρια που σε ολυμπιακους αγωνες κρατουσε ψηλα την Ελληνικη σημαια,γεμιζοντας με περηφάνια τους ελληνες και με θαυμασμο τον κοσμο, ολο, που παρακολουθουσε την τελετη!
    Κρατουσε ψηλα την σημαια της πατριδος της και συγχρονως κρατουσε ενα φοβερο μυστικο μεσα στην ψυχη της!!
    Και οσο πιο ψηλα ανεμιζε η σημαια,τοσο πιο πολυ εκρυβε μεσα της το φοβερο μυστικο!!
    Βεβαια υπαρχει και η παραγραφη!!!
    Νομικα παραγραφονται και τα μεγαλυτερα εγκληματα του κοσμου,η θ ι κ α δεν παραγραφεται ουτε ενα μικρο- πταισμα!
    Και αυτα τα ηθικα δεν παραγφραφονται,μενουν σαν στιγματα ανεξιτηλα και δεν ξεθωριαζουν στον αιώνα τον ά- παντα…
    Και μια αλλη ποινη σε ολους αυτους που χυνουν κροκοδειλια δακρυα για το ” συμβαν” και θα φροντιζουν να το σκεπασουν με το περασμα του χρονου…
    Και ζησαμε εμεις καλα και εκεινοι καλυτερα…
    Τα ανεξιτηλα στιγματα της ψυχης δεν βγηκε ακομα καμια καμερα να τα καταγραψει….
    Ισως το επομενο βημα της τεχνολογιας…..προς τα’ κει στοχευει….
    Και τοτε δεν θα εχουμε αναγκη απο…i grandi avvocati( μεγαλοι δικηγοροι)……..

  3. …. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) θα συνεχίζει αταλάντευτα τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής βία κατά των γυναικών…..

    τίποτε δεν θα επιτύχετε, δυστυχώς. Ο σεβασμός είναι υπόθεση ήθους. Το ήθος δεν διδάσκεται, ούτε επιβάλλεται, αλλά εμπνέεται. Το μάθημα των θρησκευτικών , που εμπνάει ήθος (το μοναδικό μάθημα) το χλευάζετε ! Μην περιμένετε προκοπή.

  4. Οταν η εξουσια δια ( φθείρει) στέλιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Το μαθημα των θρησκευτικων εμπνεει ηθος!
    Τα κηρυγματα των παρα- εκκλησιαστικων χλευαζουν οι ανθρωποι που εμπνεουν “ηθος”,κηρυττοντας τον λογο του Θεου διανθισμενο με τα : ανθρωποειδη,ο βοθρος της Βουλης,ανθρωποι και διπλα οι προσφυγες,ανθρωποι και διπλα οι τσιγγανοι,ανθρωποι και διπλα οι κομμουνιστες,οι χρυσαυγιτες και διπλα τα ανθρωποειδη,μια η Δεσποινα η Παναγια και μια η Δεσποινα η γυναικα του δικτατορα,στο πολυτεχνειο διαβαζαμε και δεν ακουγαμε τιποτα,με αφορισμους αγωνιστων,πολιτικων,σκηνοθετων,ηθοποιων,θεατρων και ταβερνών,κηρυγματα για αγαπη στον ανυποδητο Ναζωραιο,αλλα με αυτοκινητα 300.000 ευρω( βλεπε επισκοπο Κυπρου), κηρυγματα με ζητω! Ζητω! η χωροφυλακη,κηρυγματα με : τα εμβολια ειναι προιοντα εκτρωσεων,κηρυγματα με: οι ομοφιλοφιλοι ειναι κατωτεροι ανθρωποι,κηρυγματα με αυτοκρατορικους μισθους και παχυλες ανεσεις,κηρυγματα με θερινες- εξοχικες κατοικιες,κηρυγματα : σε δινω ψηφους και δωσε μας λεφτα για το ” ποιμνιον”, κηρυγματα με ταλιμπανισμο και ψεκασματα μπροστα στην Ωραια Πυλη για να διώξουμε τον κορονοιο,κηρυγματα: στους πιστους ο κορονοιος δεν κολλαει,αλλα ας πιασουμε προκαταβολικα μια μ.ε.θ και μια καψουλα σε καλυτερα θεραπευτηρια,οπου δεν μπορουν να θεραπευτουν φτωχοι ανθρωποι,κηρυγματα που σκοτωνουν τον Θεο( βλεπεΑνθιμος Αλεξπόλεως!!
    Κηρυγματα…..κηρυγματα……με χριστοσκονη….
    Για να δουμε,σαυτο το θεμα που συζηταει ολη η ελλαδα,στα ανθρωποκεντρικα και χριστοκεντρικα και παρηγορητικα κηρυγματα θα παρει θεση η παρα- εκκλησια η δεν εχει χρονο να σπασει αυγα με αρχες και εξουσιες;
    Α! μπα!
    Τετοια θα λεμε τωρα;
    Εχουμε να διαβασουμε τον εξαψαλμο…..ψελνοντας τον σε ηχο πλαγιο του δευτερου….
    Αυτο δεν ειναι ηθος,ειναι τσουναμι και πνιγει….
    Εννοω το ηθος των υποκριτων- παραεκκλησιαστικων και οχι το ηθος του μαθηματος των θρησκευτικων!!
    Στα μεγαλα προβληματα παντα αμετοχοι,διαχρονικα απο το 1453, στα μικρα θεματα και ανουσια,πρωτοκαθεδρια!!Γνωριζουν ομως οι διυλιζοντες τον κωνωπα, οτι το εμβολιο ειναι απο προιόντα εκτρωσεων!!!
    Και αυτους τους φαρισαιους τους πληρωνει το κρατος με παχυλους μισθους για να πριονιζουν,σαν καλικανζαροι και το δενδρο της πολιτειας και της θρησκειας….

  5. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ?

  6. στο τελος η αληθεια....λαμπει

    - Edit

    Απαντήστε

    Για την ολυμπιονικη πηρα χθες θεση στο σχόλιο μου και υπηρξα υπερ του δεον( οχι του δεοντος) υπερασπιστης της χωρις να ειμαι συνηγορος της!!
    Αλλα τωρα βρηκαμε παπα,ας θαψουμε πεντε η εξι ανθρωπους;
    Καποια φοιτητρια εδωσε το μαθημα δεκα φορες και κοπηκε δεκα φορες!
    Μετα την τριτη φορα αποτυχιας,υπαρχει τριμελης επιτροπη και αυτη εξεταζει το γραπτο!!
    Μηπως ξεφτιλιζουμε εναν δασκαλο,εναν παιδαγωγο που το μονο αμαρτημα του ηταν αυτο που ειπε ο ιδιος στην τηλεοραση: το γραφειο μου παντα ηταν ανοιχτο στους φοιτητες μου και παντα εδινα συμβουλες ως δασκαλος και πατερας!!
    Μηπως τελικα και η πολλή αγαπη σε φοιτητες ειναι ενοχη;
    Μηπως αυτη η πατρικη αγαπη εγινε σκαλοπατι για να πατουν καποιοι και να διαπομπευουν ανθρωπους και συνειδησεις;
    Σε καθε χωρο υπαρχουν ” μαργαριταρια”!
    Το συγκεκριμενο ” συμβαν” καπου κολλαει,απο καπου μπαζει…
    Και αν ολα ειναι μυθευματα και αποκυηματα φαντασιας,η λασπη βγαινει μετα απο το προσωπο του δασκαλου,για να φανει πως οντως ηταν και ειναι αληθινο μαργαριταρι;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.