Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο και η παροχή υπηρεσιών τη Δευτέρα – Οι διευκρινήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη



Τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα παρουσίασαν αναλυτικά οι Νίκος Χαρδαλιάς και Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, το άνοιγμα της αγοράς αποφασίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση και προειδοποίησε ότι εάν διαπιστωθούν τάσεις αύξησης των κρουσμάτων «θα δράσουμε πολύ γρήγορα».

Το λιανεμπόριο ανοίγει σε όλη τη χώρα. Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

«Σήμερα, μετά από πολύωρη συζήτηση στην Επιτροπή, πήραμε την έγκριση για επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Θα μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι κομμωτήρια, κουρεία, υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής και ΚΤΕΟ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας θα αποφασιστεί η απόσυρση των μέτρων.

«Ακούσαμε προηγουμένως την μεγάλη πρόοδο που έκανε η πατρίδα. Αυτό ήρθε με κόστος. Αυτή η κατάσταση της καλής επιδημιολογικής εικόνας δεν μπορεί να χαθεί. Κάνουμε μια συμφωνία ευθύνης ότι θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα. Εαν η επιδημία δείξει τάσεις επαναφοράς θα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πίσω αυτά τα μέτρα. Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία του ελληνικού λαού. Ολα τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί να προστατεύσουν τη δική μας υγεία, των πελατών μας, των φίλων μας», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν:

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προηγουμένως).

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο και η παροχή υπηρεσιών τη Δευτέρα – Οι διευκρινήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

  1. Εκάναμεν επανάστασιν!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Τα μετρα θα εποπτευουν οι δικαστικες αρχες,οι αστυνομικες αρχες,οι ορεινες Ταξιαρχιες,οι πεδινες Μοίρες Πυροβολικου,η 12η Μεραρχια υποστηριξης καταδρομων,η 111 πτερυγα μαχης,τα αντιτορπιλικα Βέλος και Κουντουριώτης,πυραυλικες μοναδες εδαφους- αερος- εδαφους!Ραφάλ θα ιπτανται υπερανω των καταστηματων,μιραζ θα παρακολουθουν παραβασεις και παραβιασεις των πολιτων,δυναμεις καταδρομων με υποστηριξη τεθωρακισμενων μοναδων θα ελεγχουν τα sms, οποιος συλλαμβανεται να παρανομει ψωνιζοντας με τα τις 9μ.μ με συνοπτικες διαδικασιες,παρουσια στρατιωτικου Επιτροπου θα οδηγειται στου Γουδη ,αφου παραδωσει τα ψωνια που αγορασε και θα αναμενει την εκτελεση…
    Εκτος αν δωσει χαρη ο στρατηγος του τζαμπο χαρβαλιας!
    Η παραπανω διαταγη ισχυει αμα τη ληψει!!
    Ο στραταρχης απο τα φαννυ- μπαννυ
    αδωνις ο εθνικος………..
    Ο καθενας συμπληρωνει ο,τι του ερχεται προχειρο,χωρις να το σκεφτει και πολυ…
    Και ειχε ενα υφος απόψε…..
    Τι μου θυμιζει!τι μου θυμιζει!!
    Μαλλον πρεπει να διαβασω παλι την Ιστορια της κατοχης απο τον Απριλη του 1941 μεχρι τον Οκτωβρη του 1944!
    Καπου θα τον πετυχω…σε καποιο μπλοκο πατριωτών!!
    τι μου θυμιζει!τι μου θυμιζει….
    Ξεχασε να την φορεσει και πηρε μονο την μασκα του….

  2. Στέλιος!εκάναμεν επανά-στασι!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Εγινε ο ανασχηματισμος και συμπληρωθηκε το παζλ της ακροδεξιας κυβερνησης!!
    Ανθρωποι μετακινουμενοι απο κομμα σε κομμα βρεθηκαν στην φυσικη τους θεση!!
    Παρακολουθησα την εξαγγελια των νεων μετρων απο τον υπουργο της νεας κυβερνησης,υφος μουσολινειο,αδολφικο,υφος χιλιων αγανακτισμενων καρδυναλιων!!
    Λες και στο βλεμμα του καθρεφτίζονταν οι πυρές ολων των Ιερών εξετάσεων!!
    Εξηγγειλε μετρα,αναμεσα στον διοικητη τεθωρακισμενων απο δεξια και απο αριστερα(δεξια),τον διοικητη Μοιρας Πεδινου Πυροβολικου στην οποια τα πυροβολα κινουνταν με ζαχαρη και οχι πετρελαιο!!!
    Η μηχανη της νεαςκυβερνησης παραζεσταθηκε!!
    Καινουριο σωμα αστυνομιας για προστασια πανεπιστημιακου ασυλου!!
    Οτι δεν τολμησε ο Καραμανλης Α , ο Ραλλης,ο Μητσοτακης Κων,ο ακροδεξιος και νενεκος της ν.δ και του ελληνικου λαου σαμαρας και ο καραμανλης Β,το εξαγέλλει τωρα ο ακροδεξιος μητσοτακης,συνδρομη των υπερδεξιων γεωργιαδη υπαρχηγου και του αρχηγου της εθνικης παραταξης βοριδη που διαδηλωνε ως φοιτητης,κρατώντας στα χερια του αντι για καφεδακι,ενα τσεκουρακι- λαμπαδα,δωρο της νονας του!!
    Δεν υπαρχει χωρος εδω να αναφερουμε τι ειναι το πανεπιστημιακο ασυλο,δεν υπαρχει χωρος για αναλυσεις και θεωριες και βιβλιογραφιες,χιλιο- ειπωμενα πραγματα!!
    Ενα μονο θα γραψω!!
    Ποσες φορες δεν εχουμε πει στην ζωη μας την φραση: αφησε με ησυχο γιατι σκεφτομαι κατι σοβαρο και μετα συζηταμε αυτο που θελεις!!
    Μεσα στην απλη και απλοική αυτη φραση,κρυβονται τα ” ασυλα” ολου του κοσμου!!
    Ο χωρος της επιστημης,της ερευνας χρειαζεται ελευθερο χρονο για να συλλογαται ελευθερα!!
    Αληθεια το νεο σωμα των επιλέκτων και ευζώνων προστατών του πανεπιστημιου,θα ειναι ανεργα παιδια της ” γαλαζιας γενιας;” και ανεργα παιδια,υποβαθμισμενων οικονομικα περιοχων που ειναι κομμουνιστες και της αριστερας;
    Θα προσληφθουν με τον εκκολαπτομενο νομο της νεας ανα σχηματισθεισης κυβερνησης που θα διεξαχθει το τριτο τριμηνο του 2022;
    Ειναι δυνατον ανθρωποι της αριστερας να επανδρωσουν αστυνομιες και να κυνηγανε την ελευθερη σκεψη την ελευθερη επιστημονικη ερευνα;
    Θα ειναι παιδια επιλεγμενα απο τους δυο παραπανω υπουργους,οι οποιοι ψελνουν τον υμνο του ακροφασισμου,μπροστα στις καμιναδες των Αουσβιτς!
    Παιδια Καλαμποκαδες που βιαστηκαν να ξεκανουν τον δασκαλο και αριστερο Τεμπονερα…
    Και η τραγικη ειρωνεια!!
    Οταν ψηφισθηκε το νεο αστυνομικο τμημα της πανεπιστημιου- πολης,συμπληρωθηκαν 30 χρονια απο τον μαρτυρικο θανατο του δασκαλου!!του δασκαλου!!Τεμπονέρα!!
    Ηταν 8 Ιανουαριου 1991!!!
    Οσοι καινε βιβλια,καποια μερα θα καψουν ανθρωπους!!
    Ποσο απεχει αυτο το γνωμικο του ποιητού Χαινχε απ οτι θα δουμε μελλοντικα!!
    Ποσο απεχει το καίνε απο το ” καίνε;”

  3. Στέλιος!εκάναμεν επανά-στασιν!!

    - Edit

    Απαντήστε

    ΥΣΥΤΕΡΟΓΡΑΦΟ!
    Και αυτο το καλο παιδι ,το γαλαζοαιματο,ανταμειφθηκε για την αφαιρεση ζωης του Δασκάλου και εγινε υπαλληλος υποκαταστηματος τραπεζης στον Βολο την πατριδα μου και ανοιξε και γραφειο εισπραξης κοινοχρηστων παλι στον Βολο!
    Αυτο ειναι!
    Με εναν σμπαρο( δολοφονια Τεμπονερα) δυο τριγωνια( δυο δουλειες)
    Αμα εισαι να εισαι!!
    Τελειο βιογραφικο!
    Η δίκη του εγινε στο Μικτο ορκωτο Πρωτοδικειο Βολου!!
    Ολος ο Βολος εκεινες τις ημερες,ειχε μαζευτει στην πλατεια Ελευθερισς ,απεναντι απο το δικαστηκο μεγαρο!!
    Και αντι να ειναι σε καποιο φυλακη γιαυτο που εκανε,αγαπησε τον Βολο και εγινε μονιμος κατοικος του Βολου!!
    Ειδες ο Βολος;
    Οποιος ερχεται τον αγαπαει πολυ!πολυ!!
    Και ο υπουργος παιδειας που επι των ημερων του συνεβησαν τα ” θεάρεστα” σιχαθηκε την ν.δ και πολιτευθηκε πιο κεντρικα!!!!
    Ενας γαλαζιο παιδι,παρα- γαλαζιο και τσεκουρατος σαν τον παραπανω,α ν τ α μ ε ι φ θ η κ ε!!
    Μαθε παιδι κου γραμματα για να αποκατασταθεις;
    Ναι!μαθε παιδι μου γραμματα για να αγαπησεις τον κοσμο και ας μην σαγαπαει εκεινος…Τελικα ο Βολος δεν εχει μονο ομορφιες και τσιπουραδικα,εχει και κατι αθηναιους γαλαζιους,μονιμους κατοικους του Βολου!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.