Ο “Λέανδρος” έφτασε στη Βόρεια Ελλάδα – “Στα λευκά” Φλώρινα, Γρεβενά, Μέτσοβο



Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα καθώς ο «Λέανδρος» έχει φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα θα εντείνονται, τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές.

Έτσι, χιονοπτώσεις αναμένονται έως το πρωί στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και τη Θράκης.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Νέες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ.

Στα λευκά Φλώρινα, Γρεβενά και Μέτσοβο

Η κακοκαιρία έκανε ήδη την εμφάνισή της από το απόγευμα της Τετάρτης στη Φλώρινα, όπου ξεκίνησε να χιονίζει.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας σήμερα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες), καθώς και λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (υποχρέωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων με ανοιχτά παράθυρα).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό δίκτυο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας, καθώς επίσης και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, σύμφωνα με την Τροχαία Φλώρινας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αμυνταίου-Νυμφαίου, λόγω της χθεσινής χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Χιονίζει από χθες στα Γρεβενά. Δείτε εδώ τα βίντεο από Γρεβενά και Μηλιά Μετσόβου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.