Ζημιές σε αγροτικούς δρόμους της Εορδαίας προκάλεσε η συνεχής βροχόπτωση – Πλημμύρισαν χωράφια

Ζημιές σε αγροτικούς δρόμους της Εορδαίας προκάλεσε η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, ενώ χωράφια δίπλα σε ρέματα και χειμάρρους που υπερχείλισαν λόγω του όγκου του νερού πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες, τα νερά κάλυψαν εκτάσεις ένθεν και ένθεν της Περιφερειακής τάφρου, στο ύψος της γέφυρας της Άρδασσας, και αυτό οφείλεται, όπως τόνισαν, στο γεγονός ότι δεν έγινε εκβάθυνση της τάφρου και δεν καθαρίστηκε από φερτά υλικά. Στην Κοινότητα Εμπορίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Σάκη Μπόζια, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές όταν, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού, υπερχείλισαν οι σωλήνες ποταμού, κοντά στον οικισμό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και να γεμίσουν με διάφορα υλικά οι αγροτικοί δρόμοι, ενώ αποκλείστηκε η πρόσβαση σε τρεις κατοικίες.

Δύο κτηνοτρόφοι αντιμετώπισαν το πρωί πρόβλημα μετακίνησης στις σταυλικές τους εγκαταστάσεις για να μισθώσει η Κοινότητα μηχανήματα και να ανοίξει ο δρόμος ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. Κάτοικοι του Εμπορίου ανέφεραν ότι σε περιόδους βροχοπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό και από τις βρύσες τους «τρέχει λάσπη» -κάτι που επιβεβαίωσε ο κ. Μπόζιας. Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, Κοσμάς Σιδηρόπουλος, ανέφερε ότι μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.