Το Τμήμα Ορυκτών Πόρων του ΠΔΜ συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Πρώτες Ύλες και την Κυκλική Οικονομία

Το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Πρώτες Ύλες και την Κυκλική Οικονομία (International Conference on Raw Materials and Circular Economy – RawMat2021), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 5 με 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Η θεματολογία του RawMat2021 θα εστιαστεί σε θέματα έρευνας, εξόρυξης, επεξεργασίας και εκμετάλλευσης πρώτων υλών, ενέργειας, διαχείρισης περιβάλλοντος και αξιοποίησης παραπροϊόντων και αποβλήτων καθώς επίσης και στις νέες και καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις που σχετίζονται με τον κλάδο των πρώτων υλών και την κυκλική οικονομία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει και να φέρει σε επαφή επιστήμονες, στελέχη εταιρειών και φορείς λήψης αποφάσεων προκειμένου να μοιραστούν απόψεις και γνώσεις σε σχέση με τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις σύγχρονες τάσεις, εφαρμογές και εξελίξεις στις ορυκτές πρώτες ύλες.

Απευθύνεται στη Διεθνή επιστημονική κοινότητα, τους παραγωγικούς φορείς, τη Δημόσια Διοίκηση και την κοινωνία με στόχο τη διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων, τεχνολογικών επιτευγμάτων και γνώσης ενώ, ταυτόχρονα, συνιστά μια σημαντική ευκαιρία για τη διεθνή προβολή των φορέων και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρώτων υλών.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες “GRawMat”, σε συνεργασία με: τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, την Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, την Ελληνική Εταιρεία Τεχνολόγων Ορυκτού Πλούτου, τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.rawmat2021.gr/congress/

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.