Ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» για το θέμα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες



Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας Ηλιαχτίδα εκφράζει την ικανοποίησή του για τη λύση που δόθηκε στο θέμα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η Γενική Διευθύντρια και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΑΝΚΟ, ο Διευθυντής και ο Ελεγκτής της Διαχειριστικής Αρχής και τέλος ο Πρόεδρος της Ηλιαχτίδας δόθηκε η διαβεβαίωση εκ μέρους της Περιφέρειας ότι υπάρχει η θέληση να γίνει το έργο.

Μετά από συζήτηση κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης με τη βοήθεια της ΑΝΚΟ οι απαραίτητες μικροδιορθώσεις του φακέλου και να γίνει και έκθεση βιωσιμότητας ( όχι σκοπιμότητας που ήθελε έγκριση από το υπουργείο και θα ήθελε πολύ χρόνο) και μετά να ξαναγίνει η πρόσκληση ώστε να ενταχθεί το έργο.

Η δέσμευση του Δήμου και της ΑΝΚΟ είναι μέχρι τέλους Ιανουαρίου να είναι έτοιμος ο φάκελος και η δέσμευση του Περιφερειάρχη να ξαναγίνει άμεσα η πρόσκληση ώστε να προλάβει να ενταχθεί το έργο σε αυτή την προγραμματική περίοδο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ηλιαχτίδα πιστεύει η καλή θέληση που διαφάνηκε από όλους τους εμπλεκόμενους να έχει αποτέλεσμα και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε τη διαδικασία βήμα-βήμα, ώσπου επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά ένα έργο το οποίο είναι όνειρο ζωής για τους γονείς των παιδιών με αναπηρία.

Εκ μέρους του Δ.Σ της Ηλιαχτίδας
Ο Πρόεδρος Λότσιος Σάκης
Ο Γραμματέας Μητσιάκος Χρήστος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.