Επίσκεψη της Καλλιόπης Βέττα στο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Σάββα Γιασσά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Θωμά Σαραφίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Χρήστου, τον υπεύθυνο Τομέα κ. Χρήστο Χατζή και τους διασώστες του τοπικού Κέντρου.

Η συνάντηση της Βουλευτή, ήταν η πρώτη επίσημη για το 2021, ώστε με αυτό τον τρόπο να σηματοδοτηθεί η βαρύνουσα σημασία του Ε.Σ.Υ. και ο ρόλος των υγειονομικών στελεχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις συζητήσεις, έγινε μνεία στο επίπεδο ετοιμότητας του παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στην Π.Ε. Κοζάνης, όπως και των όμορων περιοχών. Έγινε, επίσης, εκτενής αναφορά στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ενώ επισημάνθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των συμβασιούχων που φτάνουν τους δύο μήνες.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διασωστών λόγω και της αναμόρφωσης της υπηρεσίας, ενώ από τους εργαζομένους, τέθηκε το αίτημα για ένταξη της ειδικότητας στα βαρέα και ανθυγιεινά, αίτημα το οποίο όπως επισήμανε η κ. Βέττα, αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της δημόσιας Υγείας.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην πρόταση για δημιουργία Σχολής Διασωστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Βέττα δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σε επαφή με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Π.Δ.Μ. ώστε, στη συνέχεια, να απευθύνει ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την εξέταση του αιτήματος.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.