Συνάντηση της Καλλιόπης Βέττα με τον Περιφερειάρχη και συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των παραγωγικών φορέων στην Κοζάνη



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Κώστας Πασσαλίδης και το μέλος κ. Κώστας Μιμίκος, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, σε μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Αρχικά, τέθηκαν τα ζητήματα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, όπου επισημάνθηκαν οι προφανείς αποτυχίες της κυβέρνησης στην περιοχή, γεγονός που έχει οδηγήσει σε lockdown σχεδόν τριών μηνών. Αφενός, συζητήθηκαν οι αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση κι αφετέρου αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος που θα μπορούσε να έχει η Περιφέρεια για προσλήψεις υγειονομικών, υπεύθυνων ιχνηλάτησης και ιατρών σε πρωτοβάθμιες δομές.

Επίσης, η κ. Βέττα πρότεινε στον Περιφερειάρχη, εν όψει και της πιθανής επανέναρξης των σχολείων, να αναλάβει πρωτοβουλίες -ελλείψει κεντρικής βούλησης από τα αρμόδια Υπουργεία- για την διενέργεια καθολικών διαγνωστικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ παράλληλα, ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που πλήττουν την περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που οφείλει να λάβει η Περιφέρεια για την ανακούφιση της περιοχής. Ιδιαίτερα τονίστηκε η αναγκαιότητα για διεύρυνση των εντασσόμενων επιχειρήσεων στο πρόσφατο Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ενίσχυσης πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως και των νεοσύστατων, αλλά και των φυσικών προσώπων.Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για την υιοθέτηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων που έχουν θέσει οι παραγωγικοί φορείς της Π.Ε. Κοζάνης για την ανάσχεση της κρίσης.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, όπου αναδείχθηκε το γεγονός ότι πρέπει να γίνει σεβαστή, χωρίς υπαναχωρήσεις, η βούληση των κατοίκων της ΠΕ Κοζάνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην χρονική παράταση του σχεδίου, την κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας, άμεσων και έμμεσων, την ενεργειακή αυτάρκεια και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εδαφών.

Τέλος, ειδικότερη αναφορά έγινε σε έργα της Περιφέρειας που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και προγραμμάτων που χρήζουν ένταξης και επίσπευσης όπως τα έργα υποδομών, η ΒΙ.ΠΕ, το αρδευτικό στο Λιβαδερό, η αποκατάσταση στο αρχοντικό Μανούση και η μόνιμη χρηματοδότηση της Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Α.με.Α στην Εορδαία

Το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Συντονιστή και της Βουλευτή, συμμετείχε στη μεγάλη αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τους παραγωγικούς φορείς της ΠΕ Κοζάνης ενάντια στην απαξίωση της περιοχής και την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.