Εκοιμήθη ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης πατέρας Αυγουστίνος ΜύρουΗ αναγγελία της εκδημίας του πατέρα Αυγουστίνου Μύρου από τον πατέρα Δημήτριο Χαρισίου που υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης:

ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΥΡΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ.ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΝΔΟΙΜΙΑΣ ΤΟΥ KOVIND 19 .ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ . ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

21 σχόλια στο άρθρο “Εκοιμήθη ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης πατέρας Αυγουστίνος Μύρου

 1. Αναπαύσου εν Ειρηνη!!
  Δυο φορές έφυγες απο κοντά μας,για την πρώτη σου φυγή,υπεύθυνος και υπόλογος αυτός που σ’ έστειλε στην εξορία,ως Τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο!!
  Και για την δεύτερη φυγή σου,ο αδόκητος θάνατος!
  Ο λαός της Κοζάνης,Σας γνώριζε και Σας αγαπούσε!
  Ο λαός της Κοζάνης δεν θα γνωρίσει ποτέ τον “άλλον”

  1. Την ευχή του να χούμε .αλλά το το έγινε αναγγελία από fc και όχι από τη μητρόπολη αυτό λει πολλά για το επίπεδο της μητρόπολης και της κουστοδιας ….

   1. Τα πνευματικά σου παιδιά

    - Edit

    Απαντήστε

    Πατέρα μας
    Απεδημησες στους ουρανούς, στην χώρα των Αγγέλων. Πράος και ταπεινός, ένας σύγχρονος Άγιος.
    Είθε να μεσιτευεις στον Κύριο για μας τους αμαρτωλούς.

  2. Τον εξόρισαν αλλά εκεί που πήγε τώρα κανείς δε θα μπορεί να τον εξορίσει. Τώρα θα τον έχει ο Κύριος δίπλα Του και όσοι έκαναν αυτές τις δολιότητες σ αυτή τη ζωή και τον πήραν από κοντά μας τίποτα δεν μπόρεσαν να κάνουν. Και πήγαμε, και τον ακούσαμε, και τον αγαπήσαμε όσο κανέναν άλλον. Και δε θα υπάρξει άλλος πολύ σωστά το είπατε

 2. Ανδραλη Αλεξία

  - Edit

  Απαντήστε

  Αιωνία του η μνήμη.
  Πάντα θα θυμόμαστε τα σοφά κατηχητικά του λόγια στις πανηγυρικές επετείους στο Ναό του Αποκεφαλισμόυ του Ιωάννη του Προδρόμου Βοσκοχωριου.

 3. Μακαρία η οδός…οτι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαυσεως!
  Εκει που ισιωνουν οι αετοι,γλαροι δεν πετανε!!
  Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω…

 4. Πνευματικο του παιδι

  - Edit

  Απαντήστε

  Καλο παραδεισο θα μας λειψεις εισουν για εμας ο πατερας μας αιωνια η μνημη σου πατερ….

  1. φιλικό μήνυμα

   Μόνο κοντά στο Χριστό ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Έτσι η Χριστολογία γίνεται και ανθρωπολογία. Μόνο ο Χριστός ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος μπορεί να δημι ουργήσει τον αυθεντικό άνθρωπο. Χωρίς Χριστό εύκολα οδηγείσαι στην ειδωλοποίηση του εαυτού σου. Μόνον η ορθόδοξη θεολογία μπορεί να εξηγήσει το μυστήριο του ανθρώπου.
   Κάθε άλλη προσέγγιση του ανθρώπου οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα.
   Σίγουρα γνώρισες -προσωπικά η στην ιστορία-εξαιρετικούς ανθρώπους που κατάντησαν απάνθρωποι.

 5. Όταν πέθανε ο πνευματικός πατέρας το οσίου Συμεων του Νέου Θεολόγου (949 – 1022), ο όσιος Συμεώνέγραψε ένα μικρό ποίημα:

  Οι δύο τελευταίοι στίχοι θεωρήθηκαν από τον Paul Maas (έναν από τους μεγαλύτερους κλασικούς φιλολόγους του 20 αιώνα, που έζησε με παροιμιώδη ασκητικότητα και ολιγάρκεια) ως οι καλύτεροι στίχοι της βυζαντινής ποίησης.

  – νύξ μ᾿ ἐχώρισεν ἀδελφοῦ γλυκυτάτου
  τὸ ἄτμητον φῶς τῆς ἀγάπης τεμοῦσα.
  – Η νύχτα με χώρισε από γλυκύτατο αδελφό
  κόβοντας το φως της αγάπης που δεν μπορεί να κοπεί.

  Οι δύο τελευταίοι στίχοι θεωρήθηκαν από τον Paul Maas (έναν από τους μεγαλύτερους κλασικούς φιλολόγους του 20 αιώνα, που έζησε με παροιμιώδη ασκητικότητα και ολιγάρκεια) ως οι καλύτεροι στίχοι της βυζαντινής ποίησης.

 6. Ο Θεός να τον αναπαύει… θα μας λείψει πολύ ο αγαπητός μας πάτερ. Ένας εξαιρετικός ιερωμένος και άνθρωπος με πολύ αγάπη για το ποίμνιο του Χριστού. Αιωνία η μνήμη του.

 7. Μαρία Τσιτσεκιδου

  - Edit

  Απαντήστε

  Ένας Άγγελος που είχαμε την ευλογία να είναι ανάμεσα μας! Καλη ανάσταση αγαπημένε μας πατέρα. Π. Αυγουστινε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, εμείς τα πνευματικά παιδιά σου, τα παιδιά της κατασκήνωσης, τα παιδιά του κατηχητικού Σε ευχαριστούμε πολυ για όλα!

 8. Εἰκών εἰμι, τῆς ἀρρήτου δόξης σου, εἰ καὶ στίγματα φέρω πταισμάτων, οἰκτείρησον τὸ σὸν πλάσμα, Δέσποτα, καὶ καθάρισον σῇ εὐσπλαγχνίᾳ, καὶ τὴν ποθεινὴν πατρίδα παράσχου μοι, Παραδείσου πάλιν ποιῶν πολίτην με.
  Εὐλογητὸς εἶ, Κύριε, δίδαξόν με τὰ δικαιώματά σου.

 9. Τα πνευματικά σου παιδιά

  - Edit

  Απαντήστε

  Πατέρα μας
  Απεδημησες στους ουρανούς, στην χώρα των Αγγέλων. Πράος και ταπεινός, ένας σύγχρονος Άγιος.
  Είθε να μεσιτευεις στον Κύριο για μας τους αμαρτωλούς.

 10. Μέσα στη σιωπή ενός ανείπωτου πόνου αφουγκράστηκα χτες πόσο πολύ αγαπά ο Θεός τον π. Αυγουστίνο. Δε μας τον χάρισε. Δεν χαλάλισε το διαμάντι του σε μας. Τον πήρε στους ουρανούς να τον παρουσιάσει στους αγίους του για να χαρούν, για να πανηγυρίσουν οι άγγελοι υποδεχόμενοι έναν – ως τώρα επίγειο- ομότροπό τους. Τον αγαπά τόσο πολύ ο Θεός πού δεν επέτρεψε σε εμάς, που πολύ τον αγαπάμε, να του αποδώσουμε την παραμικρή τιμή. Αρνήθηκε να ακουστεί έστω κι ένας επαινετικός λόγος. Δε θέλησε να μειώσει στο ελάχιστο τη δόξα που Εκείνος του επιφύλασσε στο Ουρανό. Καμμία φορολόγηση. Δοξα τω Θεω πάντων ένεκεν, το πάντων ένεκεν απαραίτητη ουρά κάθε δοξολογίας του πατρός.
  Να έχουμε την ευχή του.

  Υ.Γ. Δόξα τω Θεω πάντων ένεκεν. το είπε για τελευταία φορά από τηλεφώνου σε φίλο του λαϊκό δεκαπέντε λεπτά πριν διασωληνωθεί.

 11. Κι ήταν ανάγκη να διασωληνωθεί;… Φάρμακα δεν υπάρχουν;… Πως πεθαίνει από covit ένας άνθρωπος 68 ετών, ενώ γλιτώνουν γηραιοί Ιεράρχες του συστήματος; Πως;…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.