Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού και οι στενές επαφές σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Π.Ε. Κοζάνης

Σαρώνουν τα ενεργά κρούσματα την Κοζάνη και τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς πιο αυστηρού lockdown.

Τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν υψηλά νούμερα τόσο στη Κοζάνη, όσο και στη Δυτική Αττική, την στιγμή που οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται σε πιο αυστηρό lockdown.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πως οι εκτεταμένοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ, έχουν εντοπίσει πολλές νέες μολύνσεις σε Κοζάνη, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται και να τηρούνται στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας.

«Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στη Κοζάνη εντοπίζονται 367 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 54 έτη, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό 457 στενές επαφές.

Επίσης, στη Δυτική Αττική καταγράφονται 179 ενεργά κρούσματα.

Αυτά εντοπίζονται στις εξής περιοχές:

49 στον Ασπρόπυργο
78 στην Ελευσίνα
25 στην Μάνδρα

Ακόμη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως «τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και στην Ευρώπη, καθώς πολλές χώρες έχουν σε ισχύ αυστηρά μέτρα», ενώ διευκρίνισε πως οι έλεγχοι από τις αρχές, θα είναι πιο συχνοί κατά την διάρκεια των εορτών.

Από το ieidiseis.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού και οι στενές επαφές σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.