Τι ζητούν οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου για την ανάσχεση της πανδημίας

Στην ελλιπή ιχνηλάτηση, την εντατικοποίηση αλλά και των στοχευμένων ελέγχων από τα κλιμάκια της αστυνομίας αλλά και την αναγκαιότητα για την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους κατοίκους της περιοχής εστίασαν οι Δήμαρχοι Κοζάνης Εορδαίας και Βοίου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη υπό την προεδρεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσιάζοντας παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί στην Π.Ε Κοζάνης.

Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, σε δηλώσεις του με το τέλος της σύσκεψης, τόνισε ότι αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα της περιοχής που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες υψηλό ιικό φορτίο στον κ. Υπουργό , έγινε μια σύνθεση προτάσεων και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κεντρικός συντονισμός από το υπουργείο μαζί με στοχευμένες παρεμβάσεις και πιο αυστηρούς ελέγχους για την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Ο κ. Κασαπίδης χαρακτηριστικά ανέφερε μάλιστα ότι «Εκτιμώ ότι με τα αναγκαία μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε, θα καταφέρουμε σε 15 με 20 μέρες να σταματήσουμε και να μειώσουμε πολύ σημαντικά τα κρούσματα του κορονοϊού»

Δήμαρχος Κοζάνης

«Αναλάβαμε δέσμευση να τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μετά την ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων παρουσία του Υπουργού Προστασία του Πολίτη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κοινή πεποίθηση όλων είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας που είναι και το μοναδικό εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Επεσήμανε ακόμα ότι ο δήμος δεν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τις καταγραφές, τις περιοχές, σε τι αριθμούς και σε τι μεγέθη εντοπίζονται τα κρούσματα τονίζοντας παράλληλα ότι μπορεί για να συμβάλλει και με το ιατρικό προσωπικό στους αιρετούς στα rapid tests και στην την ιχνηλάτηση. Σημείωσε ακόμα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης καθώς είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας και σε αυτήν βρίσκονται οι μονάδες της ΔΕΗ, αντιμετωπίζει το θέμα του αρκετά υψηλού αριθμού μετακινήσεων

Τέλος ευχήθηκε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία κυβέρνησης, αστυνομίας, τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να επιτευχθεί ε τη μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή»

Δήμαρχος Εορδαίας

«Δεν θα γίνει η Κοζάνη, η Εορδαία, τα Σέρβια, το Βόιο και το Βελβεντό για άλλη μια φορά η Ιφιγένεια της Ελλάδας» τόνισε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, με την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης για την ανησυχητική κατάσταση αύξησης των κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης υπογράμμισε ότι «Η ελλιπής ιχνηλάτηση που γίνεται, πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν έξω είτε από άγνοια είτε από κόπωση», ενώ χρειάζεται ενίσχυση της δύναμης της αστυνομίας για περισσότερους ελέγχους, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε lockdown 22 μέρες περισσότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα, η οικονομία δοκιμάζεται πάρα πολύ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η εστίαση δεινοπαθούν και σε όλα αυτά έρχεται η απολιγνιτοποίηση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Η πανδημία είναι και ένας λόγος παραπάνω να κάνει πίσω η κυβέρνηση και να ακούσει τους τοπικούς φορείς.

Δήμαρχος Βοΐου

«Είμαστε εξουθενωμένοι για να πάμε σε ένα νέο αυστηρό lockdown που δεν γνωρίζουμε αν θα είναι αποδοτικό, δήλωσε ο Δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής μετά το τέλος της σύσκεψης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Η ιχνηλάτηση δεν είναι τόσο αποτελεσματική με πολλαπλάσια πια κρούσματα ,η αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συνδράμει καθώς και η εστιασμένη λειτουργία της αστυνομίας με τους παραβάτες θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.