Ερώτηση του Κ. Βελόπουλου στη Βουλή για την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην πόλης της Πτολεμαΐδας



Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και αθλητισμού

ΘΕΜΑ. «Σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαΐδα ζητούν οι κάτοικοι και οι αθλητικοί παράγοντες της Εορδαίας»

Κύρια Υπουργέ,

Κάτοικοι της Πτολεμαΐδας και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, ζητούν από την Πολιτεία την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην πρωτεύουσα της Εορδαίας την Πτολεμαΐδα.
Όπως μας τόνισαν οι ως άνω, στα πλαίσια της «Δίκαιης μετάβασης» στην μεταλιγνιτική εποχή, η πολιτεία οφείλει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων άμεσα και όχι να αντιμετωπίσει την περιοχή σαν «στυμμένη λεμονόκουπα».

Καταγγέλλουν ότι η περιοχή τους σταδιακά ερημώνει, έχει υποστεί τις συνέπειες του λιγνίτη (καρκίνος, μόλυνση περιβάλλοντος, σεληνιακό τοπίο, εσωτερική-εξωτερική μετανάστευση) και βυθίζεται στη μιζέρια και σε τέλμα αδράνειας. Ζητούν κάτοικοι και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην αθλητική αναβάθμιση της Εορδαίας, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαΐδα, που να περιλαμβάνει νέο κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών, κλειστό προπονητήριο στίβου, βοηθητικό γήπεδο, όπως, επίσης πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού και πίστα ανωμάλου δρόμου. Επίσης, ζητείται από την Πολιτεία να προβεί στη μεταφορά του παλαιού γηπέδου της πόλης σε ήδη υπάρχοντες καταλληλότερους δημόσιους χώρους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην πόλης της Πτολεμαΐδας που να περιλαμβάνει νέο κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών, κλειστό προπονητήριο στίβου, βοηθητικό γήπεδο, όπως, επίσης, πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού και πίστα ανωμάλου δρόμου;

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην μεταφορά του παλαιού γηπέδου της πόλης σε ήδη υπάρχοντες καταλληλότερους δημόσιους χώρους ;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.