Κορωνολατρείας και Κορωνομαχείας τέλος – Γράφει ο καθηγητής Δημήτριος Ζησόπουλος



Συνάδελφος με περισσότερη γνώση από μένα διατύπωσε το όρο κορωνολατρεία. Του διεμήνυσα ότι είναι λάθος διότι οι λατρευοντες τον ιό θέλουν και τον θάνατό του ταυτόχρονα.

Φθάσαμε στο τέλος σήμερα μετρά από ένα χρόνο αργολογίας αφού ελάχιστα πράγματα μπορούσαμε να κάνουμε λόγω διεθνούς φρενίτιδας. Όπως κάθε γήινο και ανθρώπινο υπήρξαν στον χρόνο αυτό καλά και κακά. Αυτά δεν είναι ίδια για όλους του ανθρώπους και τα τηλεοπτικά κανάλια δεν είναι άνθρωποι, είναι επιχειρήσεις. Για παράδειγμα όλα τα κανάλια συμφωνούν ένα χρόνο τώρα ότι η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό. Πράγματι έτσι είναι αλλά όχι η πρόσκαιρος τωρινή αλλά η αιωνία ένωση μας με το Θείο. Αυτό είναι δογματικό και δεν είναι προσκαίρως κατανοητό από την Κοινωνία. Υπάρχουν άλλα πιο απτά παραδείγματα που ο κορωνο-οδυρμός είναι χρήσιμος.

Προ 30 ετών είχα γράψει πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ για την δυνατότητα τηλεργασίας μία μέρα την εβδομάδα.

Το εφαρμόσαμε στο πανεπιστήμιο σε κατηγορίες εργαζομένων που ήταν νόμιμο αλλά η συντεταγμένη κοινωνία λοιδορούσε. Σήμερα έγινε πραγματικότητα.

Από 30 ετών λέω για τον κίνδυνο αλλοτρίωσης με τα πολλά υπολογιστικά παιχνίδια και sites αρμολογίας. Μετα τον αναγκαστικό εγκλεισμό αναμένω ΜΕΙΩΣΗ του φαινομένου σε μια παρέα νεαρών όλοι να έχουν από ένα κινητό και να μεταβαίνουν χωροχρονικά αλλού.

Θα επανέλθουν σε λειτουργία οι πέντε αισθήσεις του ανθρώπου (τώρα έχουμε μόνον δύο, όσες καλύπτει το PC-δυνάστης.)

Θα επανέλθουν βασικές κοινωνικές λειτουργίες όπως ο γάμος των νέων ενώ η νυκτερινή διασκέδαση θα επανέλθει στον ρόλο που αρχικά είχε την γνωριμία των νέων με σκοπό τον γάμο. Ασωτίες τέλος.

Μαζί βέβαια θα επανέλθουν και τα παλαιά δαιμόνια που μας καταδιώκουν όπως περιέγραψε την τελευταία εβδομάδα ο Απόστολος Παύλος. Σήμερα διαβάσαμε στον Άγιο Νικόλαο το τέλος της επιστολή που είναι πιο ελπιδοφόρο από όσα μας περιέγραψε τις προηγούμενες ημέρες:

Ὦ Τιμόθεε, τὴν παραθήκην φύλαξον, ἐκτρεπόμενος τὰς βεβήλους κενοφωνίας καὶ ἀντιθέσεις τῆς ψευδωνύμου γνώσεως· ἥν τινες ἐπαγγελλόμενοι περὶ τὴν πίστιν ἠστόχησαν. Ἡ χάρις μετὰ σοῦ. Ἀμήν.

Καθηγητή Δημητριος Ζησόπουλος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κορωνολατρείας και Κορωνομαχείας τέλος – Γράφει ο καθηγητής Δημήτριος Ζησόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.