Ενημέρωση για τον εορτασμό του ολοκαυτώματος των Πιερίων – Δεκέμβριος 1943

Διαφοροποίηση, φέτος 2020, εορτασμού Μνήμης, λόγω των ειδικών συνθηκών από την πανδημία του αόρατου, επιθετικού και φονικού ιού

Λόγω των ειδικών και πολύ δύσκολων συνθηκών – τις οποίες βιώνουμε όλοι – από την πανδημία του αόρατου, επιθετικού και φονικού ιού, προκειμένου να προβούμε στον εορτασμό Μνήμης για το ‘’ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943’’, σας ενημερώνουμε για τις κατ’ ανάγκην διαφοροποιήσεις.

α. Το Μνημόσυνο για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ θα ψαλεί στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 13-12-2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, που θα τελεστεί, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία Λαού.

Μένουμε στα σπίτια μας και ενεργοποιούμε την κατ’ οίκον Εκκλησία, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020. Στο εικονοστάσι του σπιτιού μας με αναμμένη την κανδήλα και το αναδύον θυμίαμα, κάνουμε την οικογενειακή μας προσευχή, μαζί με τα άλλα, και για την ανάπαυση των αδίκως φονευθέντων, σφαγιασθέντων και απαγχονισθέντων στα Πιέρια όρη το Δεκέμβριο του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

β. Κατ’ ακολουθία των προηγουμένων (πανδημία ιού, αποφυγή διασποράς του) και η καθιερωμένη τελετή επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο ΜΝΗΜΕΙΟ της πλατείας απέναντι από τον Ιερό Ναό ΔΕΝ θα γίνει φέτος. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους ‘’εν χώρα ζώντων’’.

Χαιρετίζουμε τον τιτάνιο ανθρωπιστικό αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας μας για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ένα τροπάριο ως προσευχή κατάλληλο για την περίσταση: ‘’Αγκάλας τας αχράντους σου, εν αις Θεόν εβάστασας, Παναγία, υφαπλώσασα νυνί, σκέπασον από πάσης οργής ημάς βιαίας, ελπίς του κόσμου Θεοτόκε Αγνή’’. (Θεοτοκίον, ήχος πλ. β’. Τριήμερος ανέστης. Αποστίχων Εσπερινού 10 Δεκ.).

Εκζητώντας τις πρεσβείες τις Παναγίας, του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και πάντων των Αγίων για την εκδίωξη του ιού από την οικουμένη όλη, ευχόμαστε σε όλους σας και στις οικογένειές σας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό
πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας παπαδάσκαλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.