Εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “T-Games”



Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-BG01-KA201-079206) με τίτλο “T-Games”. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με εννιά εκπαιδευτικούς οργανισμούς που προέρχονται από τις παρακάτω πέντε χώρες (δυο οργανισμοί από κάθε χώρα): την Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που είναι και η συντονίστρια χώρα. Ο δεύτερος οργανισμός από την ελληνική πλευρά είναι το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 20 μήνες.

Βάσει εκθέσεων της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο σχολικός εκφοβισμός (σωματικός, ψυχολογικός και διαδικτυακός) αποτελούν πολύ σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, έτσι ώστε οι μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι στο σχολικό περιβάλλον τους. Το T-Games στοχεύει στη μείωση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού, ξεκινώντας την πρόληψη από τη μικρή ηλικία. Η καινοτόμος προσέγγιση του προγράμματος έγκειται στην παιχνιδοποίηση της μάθησης και στη μέθοδο της παιχνιδοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα στάδια. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η κατάρτιση των εκπαιδευτικών και γονέων ως προς το πώς να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό και αφετέρου η ανάπτυξη ικανοτήτων στους ίδιους τους μαθητές ώστε να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν το θέμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ικανότητές τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.