Τα εμβόλια και το εμβόλιο – Άρθρο του Απόστολου Παπαδημητρίου

Ο εμβολιασμός υπήρξε θαυμαστό άλμα της ιατρικής επιστήμης. Χάρη σ’ αυτόν λοιμώδεις ασθένειες που αποτελούσαν στο παρελθόν μάστιγες για τις ανθρώπινες κοινωνίες έχουν δαμαστεί και κάποιες έχουν εξαφανιστεί. Με βάση το δεδομένο αυτό ήταν αδιανόητο πριν από μερικές δεκαετίες να αμφισβητηθεί η μεγάλη αξία του εμβολιασμού. Κατά το τελευταίο διάστημα στη χορεία των εμβολίων προστέθηκαν και άλλα για ηλικιωμένους. Παράλληλα όμως αναπτύχθηκε στις δυτικές χώρες και κίνημα κατά του εμβολιασμού με κύριο επιχείρημα ότι στα εμβόλια εμπεριέχονται ουσίες, οι οποίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Ανακοινώθηκε όμως ότι εξ αιτίας της στάσης γονέων, που αποφεύγουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, είχαμε έξαρση κατά τα τελευταία έτη κάποιων ασθενειών, όπως η ιλαρά και η φυματίωση. Βέβαια και η είδηση αυτή, όπως και πολλές άλλες είναι αρκούντως συσκοτισμένη. Είναι πράγματι μεγάλος ο αριθμός των γονέων, που στηρίζουν το κίνημα κατά των εμβολιασμών, ή η εντεινόμενη φτώχια και η ραγδαία υποχώρηση του κοινωνικού κράτους καθιστούν αδύνατο τον εμβολιασμό στα παιδιά οικογενειών που βιώνουν κάτω από το όριο της φτώχιας; Είναι πάντως αναμφισβήτητο ότι η παγκόσμια κοινότητα απέτυχε παταγωδώς να φέρει σε πέρας με επιτυχία το μεγαλόπνοο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών στις φτωχές χώρες, επειδή κατέστη αδύνατο να συγκεντρωθούν τα ποσά που απαιτούνταν.

Η ιατρική επιστήμη, αν και καθημερινά κάνει θαυμάσιες, εκπληκτικές, προόδους, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις που απειλούν το είδος μας. Το AIDS συγκλόνισε για διάστημα τη διεθνή γνώμη και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων ιδίως στις φτωχές χώρες. Δεν έγινε τότε ευρέως γνωστή η στάση μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών που κατέφυγαν στα διεθνή δικαστήρια, για να επιτύχουν την απαγόρευση αντιγραφής πανακρίβων φαρμάκων από φτωχές χώρες, όπως η Ινδία, προς αντιμετώπιση της νόσου. Και βέβαια γνώριζαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων στις χώρες αυτές θα πέθαιναν, αν δεν είχαν στη διάθεσή τους γενόσημα φάρμακα, λόγω οικονομικής αδυναμίας να προμηθευθούν τα αυθεντικά.

Τελευταία τα ερευνητικά εργαστήρια επιδίδονται σε εργώδεις προσπάθειες, ώστε να θέσουν στη διάθεση των ανθρώπων εμβόλια πριν νέες ασθένειες εξελιχθούν σε μάστιγες. Μία από αυτές ήταν, πριν από 11 έτη, μορφή γρίπης, που την προκαλούσε στέλεχος γνωστό ως Η1Ν1. Ο χώρα μας είχε προμηθευθεί μεγάλο αριθμό εμβολίων προς αντιμετώπισή της. Κάποιοι γιατροί είχαν τοποθετηθεί τότε ευθαρσώς κατά του εμβολιασμού και πολύ μικρός αριθμός συμπατριωτών μας είχε σπεύσει να εμβολιασθεί. Στις ημέρες μας ο πλανήτης δοκιμάζεται από κορωνοϊό, ο οποίος έχει επιφέρει ήδη κατά πολύ μεγαλύτερη αναστάτωση. Εργώδεις είναι οι προσπάθειες των ερευνητικών εργαστηρίων για την επίσπευση παρασκευής εμβολίου προς αντιμετώπιση της νόσου. Ήδη επίκειται η κυκλοφορία του στην αγορά.

Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται όμως σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Πολλοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, περιμένουν εναγωνίως το εμβόλιο, προκειμένου να λυτρωθούν από το άγχος και το φόβο πιθανής προσβολής με ενδεχόμενη την κατάληξη. Άλλοι διαδίδουν ψιθύρους περί της επικινδυνότητας αυτού, καθώς θα έχει χαρακτηριστικά πολύ διαφορετικά από τα μέχρι τώρα εμβόλια. Δεν περιορίζονται στην επισήμανση ότι θα περιέχει απλά και μόνο ουσίες βλαπτικές για τον οργανισμό μας, όπως υποστηρίζουν οι μέχρι πρότινος πολέμιοι των εμβολιασμών.

Επεκτείνονται στην προβολή κινδύνων κατά πολύ πιο σοβαρών όπως η δυνατότητα επίδρασης επί του DNA του οργανισμού μας και άλλη της εμφύτευσης στοιχείων παρακολούθησής μας. Η νανοτεχνολογία, υποστηρίζουν, κατέστησε ήδη εφικτό αυτό. Αλήθεια ή ψεύδος; Αν ισχύει το πρώτο, ας μη περιμένουμε να το αποκαλύψουν οι αρμόδιοι. Θα το τηρήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό. Αν είναι ψέμα, έπρεπε ήδη να καταγγείλουν τους σκευωρούς, ιδία τους ειδικούς επιστήμονες, ελάχιστους βέβαια, με διεθνές κύρος, που επισημαίνουν τους κινδύνους από το νέου τύπου εμβόλιο. Μήπως και αυτοί οι λίγοι συμβάλλουν στο να ενταθεί η σύγχυση; Να δεχθούμε ότι πλήθος ερευνητών έχουν υποταγεί και υπηρετούν καταχθόνιο σχέδιο κατά της ανθρωπότητας; Είναι φρικιαστικό! Όσο για την εμφύτευση μικροεπεξεργαστών, είναι πιο εύκολο το σύστημα να οργανώσει τη συστηματική παρακολούθησή μας μέσω των κινητών τηλεφώνων της επόμενης γενιάς. Πάντως στο διαδίκτυο οι αναρτήσεις επί του θέματος εντείνονται και διαχέονται οι απόψεις σε μεγάλο αριθμό πολιτών παγκοσμίως, ιδίως της νέας γενιάς. Βέβαια η αντιμετώπιση από πλευράς του συστήματος εξουσίας είναι απλή, μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ: Θεωρία συνομωσιολογίας.

Ας διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις. Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι ο πλανήτης βαίνει προς μορφή βελούδινης δικτατορίας. Δεν χρειάζονται πλέον συλλήψεις και εγκλεισμοί. Αρκεί ο τρόμος. Οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο οικονομικό σύστημα, το οποίο διαφεντεύει τον πλανήτη. Πού στοχεύει αυτό, ασφαλώς δεν θα μας το γνωστοποιήσει. Οι μυστικές λέσχες, στις οποίες λαμβάνονται οι αποφάσεις, συνέρχονται κανονικά, με εξαιρέσεις σε κάποια πανδημία, όπως εφέτος. Πάντως είναι γνωστό ποιοί καλούνται να συμμετάσχουν κατά καιρούς. Αλλά ο μέσος πολίτης αντί να ενημερώνεται προτιμά να λαμβάνει την ημερήσια δόση φόβου ή να διασκεδάζει με φθηνές σειρές της μικρής οθόνης.

Θα είναι η εσπευσμένη διάθεση του εμβολίου χωρίς συνέπειες; Πού διεξάγονται οι πειραματικοί εμβολιασμοί και ποιοι οι εθελοντές, αν πράγματι είναι εθελοντές; Κατά το παρελθόν διέρρευσαν πληροφορίες ότι πειραματικοί εμβολιασμοί σε παιδιά φτωχών χωρών Αφρικής και Ασίας οδήγησαν σε θάνατο αρκετά από αυτά. Αλλά τα παιδιά εκεί είναι αναλώσιμα. Οι ισχυροί σιωπούν ακόμη και στις καταγγελίες αρπαγής παιδιών του δρόμου, τα οποία γίνονται εν ζωή «δωρητές» οργάνων! Εταιρεία έρευνας ζήτησε από την ΕΕ να την απαλλάξει από την ευθύνη για «παράπλευρες» απώλειες εκ του εμβολιασμού. Πόσες θα είναι άραγε αυτές; Γιατί εντείνεται ο λόγος περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι κυβερνήσεις ήδη έχουν νομοθετήσει, ώστε να κατασταθεί αυτός δυνατός κατά παρέκκλιση από το Σύνταγμα, στο οποίο γίνεται λόγος για ατομικές (όχι προσωπικές) ελευθερίες; Οι πολιτικοί θα αποφασίσουν για ιατρική πράξη;

Γιατί ο μεγιστάνας της πληροφορικής, μέσω του ιδρύματός του, προσφέρει πολύ μεγάλα ποσά στην έρευνα και διαχέει το μεγαλόπνοο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού του συνόλου των πολιτών του πλανήτη; Ήδη γράψαμε ότι δεν κατέστη δυνατός ο εμβολιασμός των παιδιών στις φτωχές χώρες, στόχο που είχε θέσει η UNICEF προ ετών. Γιατί ο ίδιος, και δεν είναι ο μόνος, εμφανίζεται ως υπέρμαχος της μείωσης του πληθυσμού του πλανήτη; Στον χορό των υποστηρικτών του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της τήρησης μητρώου εισήλθε και ο «κομμουνιστής» πρόεδρος της Κίνας. Έτσι εξηγούνται και οι χωρίς φόβο επενδύσεις των πλουτοκρατών στο έδαφος της χώρας αυτής.

Στην διάχυση του φόβου μετέχουν και χριστιανοί, οι οποίοι συνδέουν τα διαδιδόμενα με τα γραφόμενα στο βιβλίο της Αποκαλύψεως περί σφραγίσματος κατά τους εσχάτους για τους χριστιανούς καιρούς, πιστεύοντας ότι βιώνουμε αυτούς. Έτσι συμπληρώνεται το φάσμα του φόβου, αν όχι τρόμου. Όμως δεν είναι ο φόβος που οδηγεί τους ανθρώπους στη μετάνοια, αλλά η αγάπη η οποία «έξω βάλλει τον φόβον» (Α΄ επιστολή Ιωάννου).

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

7 σχόλια στο άρθρο “Τα εμβόλια και το εμβόλιο – Άρθρο του Απόστολου Παπαδημητρίου

 1. Για αυτό λοιπόν,στην σίγουρη και -αδιαμφισβήτητα- αποτελεσματικότερη θεραπεία κατά παντός νόσου,σωματικής τε,και ψυχικής:Προσευχή,νηστεία και,ανά τακτά διαστήματα,πόση αγιασμού.Και που και που,καμμιά λιτανεία!

 2. Εγω καταμαγια,οταν γραφω,γραφω γρηγορα,δεν προετοιμαζω το σχολιο!
  Μολις διαβαζω κατι που με εξοργιζει,αρχιζω και γραφω,οι λεξεις ερχονται μονες και δεν με περιμενουν!!
  Γιαυτο πολλες φορες πεφτω σε λαθη ,που λεει και το τραγουδι και διορθωνω,κατοπιν εορτης!
  Βιαζομαι να σχολιασω,οσο το δυνατον πιο γρηγορα για να μην επεκταθουν και διασπαρουν οι ” μεγαλοστομιες και οι υποκρισιες” και μεινουν χωρις σχολιασμο πραγματα που βγαζουν ματια!
  Εναν σχολιαστη παντως φοβαμαι και τρεμω την κριτικη του,εσενα!
  Εσυ σχολιαζεις με την αφαιρετικη μεθοδο σε δυο τρεις σειρες και προκαλεις ” βεζουβιες” εκρηξεις!
  Εγω φαφλατας απο το δημοτικο,αν και εγινα εκπαιδευτικος,με φωναζαν δικηγορο αγραμματο,χωνομουν παντου!
  Γραφω διηγηματα ,χρονογραφηματα,ποιηματα,,ζωγραφιζω,αγιογραφω,ετσι για τον εαυτο μου!
  Το καλαμι δεν το καβαλησα,χρειαζεται για να απλωνονται και να τεντωνονται οι πιπεργιες και οι ντοματιες!
  Σε ευχαριστω παντως για τα καλα σου λογια,σε σχολιασμους μου!
  Οταν βλεπεις ενα σχολιο τεραστιο,πολυ μεγαλο,ειναι δικο μου!
  Συνηθως βαζω ως επικεφαλιδα,το ρεζουμε του σχολιου μου!
  Αλλες φορες το ονομα μου!
  Αλλαζω ονοματα καταμαγια,αλλα οι θεσεις μου ειναι παντα οι ιδιες,σαν σκυρα( βοτσαλα) ,μιας και η ιδιαιτερη πατριδα μου και η Σκυρος,ανηκουν διοικητικα στην ιδια περιφερεια!
  Παντως για να σχολιασεις κατι ,πρεπει να πολεμανε μεσα σου δυο θηρια!για μενα η γνωση και η αντιγνωση!
  Αυτη την στιγμη,διαβαζω το ” ταξιδευντας στην ισπανια” ,του Καζαντζακη!
  Και λεει στην 31 σελιδα,η ισπανικη ψυχη,εχει μεσα της δυο θερια,τον Σαντσο και τον Θερβαντες!
  Ειμαι σιγουρος πως το διαβασες,παραπανω απο μια φορα!
  Ευχαριστω πολυ που με διαβασες!
  Ο ελαχιστος των ελαχιστων δασκαλων!

  1. Εγώ τα απολαμβάνω τα σχόλιά σου!Παρότι άθεος!ΥΓ.το ”Σάπιο Μήλο” δεν σχολιάζει άλλο,και ανησυχώ!

 3. Η προσφυγοπουλα σε αναμονη

  - Edit

  Απαντήστε

  Καταμαγια να μην ανησυχεις,προφανως το Σαπιο Μηλο φορτωνε!
  Αργειαλλα δεν ξεχναει!

 4. Απεναντι σε μια επιδημια πανωλης,στην αρχη μαλιστα της διακυβερνησης του,ο Ιωαννης Καποδιστριας,θεωρουσε οτι δυο μετρα που επρεπε να λαβει αμεσως,ειναι ο υποχρεωτικος εγκλεισμος στις οικιες ολων των κατοικων και το κλεισιμο των Εκκλησιων!
  Ο Ιωαννης Καποδιστριας ηταν πολυ- πολυ πιστος χριστιανος και υπερασπιστηκε την ορθοδοξια!
  Εξ αλλου την ημερα της δολοφονιας του,κερι πηγε να αναψει στον Αγιο Σπυριδωνα,που γιορταζει σε τρεις μερες!!!
  20 αυγουστου του 1828,εξεδωσε ψηφισμα” περι υγειονομικων διαταξεων”,ψηφισμα15/20.8.1828!!
  Στο αρθρο 285,εδαφιο 3,αναφερεται ρητα :εμποδιζεται πασα θρησκευτικη τελετη και σιωπουν οι κωδωνες των καμπαναριων!!
  Και πιστος ηταν πολυ και ευφυιης ακομα πιο πολυ!
  Ο φοβος οδηγει στην συγκεκριμενη περιπτωση,στην αναγκη να παρουμε μετρα,περιορισμου της πανδημιας!
  ” ελεον θελω και ου θυσιαν”(Ματθ.θ 13 και ιβ 7),δανειον εκ του Προφητου της αγαπης,Ωσηε,που ειπε: ελεος θελω και οχι θυσιες,γνωση Θεου και οχι ολοκαυτωματα!
  Αυτες τις μερες που τα παντα επισκιαζει και καταπλακωνει το θανατικο του κορονοιου,ο Θεος δεν θελει “θυσιες και ολοκαυτωματα” ,θελει αγαπη απλετη και υποστηρικτικη στο, των Ιατρων και νοσηλευτων ,θεαρεστο εργο των!
  Ψεκασματα και σκοταδισμοι και μηρυκασματα και συνωμοσιολογιες,εμπροσθεν της Ωραιας Πυλης και στο διαδικτυο,προσβαλλουν και την ανθρωπινη αξιοπρεπεια και την Ωραια Πυλη!
  Μη δοτε τα Αγια των Αγιων τοις κυσι (ψεκασμενους αμβοσιοαφοριζοντες)
  Παραπομπη στο αρθρο: 285,εδαφιο3!
  Αυτα που γινονται σημερα,γινοταν και το 1828, τρια χρονια πριν την δολοφονια του Καποδιστρια!!
  Ειναι εκτενες το αρθρο,αλλα για ημερες καραντινας ενδεικνυται..
  Οχι μονο χριστιανος ηταν ο Καποδιστριας,αλλα τον θεωρουσαν και θρησκοληπτο!
  Για μενα ηταν και χριστιανος και η πιο εμβληματικη μορφη στον χωρο των μεγιστων πολιτικων με παγκοσμια αναγνωριση!!
  Αγαπη θελω και οχι θυσιες( προσκαιρη αναστολη εκκλησιαστικων λατρευτικων εκδηλωσεων και ” λιτανειων”

 5. Γεια σας παιδιά. Εδώ είμαι. Εμένα ο κύριος Μακρυγιάννης μου είπε προσωπικά στα σχόλια ότι ο Θεός είναι αγάπη, αλλά είναι και δίκαιος, ενώ στο άρθρο του όριζε τη δικαιοσύνη του Θεού ως αγάπη! Πίκρα σκέτη δηλαδή! Με τι καρδιά να σχολιάζω σε άρθρα του; Αφήστε που άρχισα κάποιες φορές να μην τα διαβάζω κιόλας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.