Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση Business2Finance με τη συμμετοχή Φορέων Χρηματοδότησης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της Δυτικής Μακεδονίας

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ως εταίροι του έργου finMED «Boosting the financing of innovation for green growth sectors through innovative clusters services in the MED area», και στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου, υλοποίησαν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακή συνάντηση Business2Finance με τη συμμετοχή Φορέων Χρηματοδότησης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο στόχος της συνάντησης Business2Finance ήταν να φέρει σε επαφή τις συμμετέχουσες Επιχειρήσεις με δυνητικούς φορείς χρηματοδότησης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας έτσι ώστε να επιτευχθεί αντιστοίχιση των οικονομικών αναγκών των ΜΜΕ/εταιρειών και των απαιτήσεων των χρηματοδοτών.

Στην συνάντηση απεύθυναν χαιρετισμό οι κύριοι, Κασαπίδης Γεώργιος, περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μαυροματίδης Δημήτριος, διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Στις εργασίες της συνάντησης μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κος Λυσσαρίδης Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης με ομιλία για την «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία Επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία» και κος Βαβλιάρας Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, με ομιλία σχετικά με τις «Προοπτικές Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία».

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν περισσότερα των 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων εκπροσώπων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας, χρηματοδοτών και φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι φορείς χρηματοδότησης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά τους εργαλεία στο Business2Finance είναι οι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΚΕΠΑ),
OK! Thess
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ
Ελληνικός κόμβος του EIT Climate-KIC
Πράσινο Ταμείο

Στο τέλος της συνάντησης Business2Finance πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των φορέων χρηματοδότησης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και των συμμετεχουσών επιχειρήσεων με στόχο να επιτευχθεί αντιστοίχιση των οικονομικών αναγκών των ΜΜΕ/εταιρειών και των απαιτήσεων των χρηματοδοτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.