Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς «αλά καραντίνα» η Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης



Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς εν μέσω καραντίνας βρίσκεται η Κοζάνη, δίνοντας το μήνυμα των γιορτινών ημερών.

Κάθε χρόνο η πόλη τέτοια εποχή φοράει τα γιορτινά της, ξεκινώντας τον στολισμό της πόλης οι άνθρωποι του Δήμου Κοζάνης, κάπου προς τα τέλη του Νοέμβρη και ολοκληρώνοντας κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι νεοτέρας και χωρίς την ανθρώπινη παρουσία στους δρόμους της, που σε άλλη περίπτωση η πόλη θα έσφυζε από ζωή. Αντίστοιχες ημέρες ο Δήμος Κοζάνης και ο  Εμπορικός σύλλογος Κοζάνης, βρισκόταν σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει των εορτών.

Φέτος τίποτα δεν θυμίζει αυτή την εικόνα της γιορτινής Κοζάνης, εκτός από τον λιτό στολισμό της, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιμετρικά της σε κομβικά σημεία.

Η μεγάλη γιορτή της πόλης ξεκινάει πάντα στις 5 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Μία διαφορετική όψη της πόλης από τη σημερινή  λόγω της πανδημίας, όπου η πόλη ανήμερα του Αγίου Νικολάου βούλιαζε κυριολεκτικά από κόσμο, ενώ και ο εμπορικός σύλλογος έδινε και αυτός τη δική του νότα με τη Λευκή Νύχτα.

Η Λευκή νύχτα που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει μία επιπλέον γιορτή στην πόλη και να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους  επισκέπτες από γειτονικούς νομούς.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος, φωταγωγήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2020, όπως κάθε χρόνο, χωρίς την παρουσία κόσμου,  ενώ οι εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης, θα γίνουν διαδικτυακά.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από το στολισμένο κέντρο της Κοζάνης:

 

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.