Συναντήσεις συνεργασίας στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών του βουλευτή Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη



Κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή μας και άλλες τομεακές ρυθμίσεις, συζήτησα με τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον ΓΓ Γιώργο Καραγιάννη στην επίσκεψή μου σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ειδικότερα, αντικείμενο των συναντήσεων αποτέλεσαν:

Τα Έργα Υποδομών στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Η ανάγκη προτεραιοποίησης των μεγάλων έργων για τη Δυτική Μακεδονία, ιδίως σε ότι αφορά στις συγκοινωνιακές υποδομές, συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Μετάβασης της περιοχής μας σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, αφού τα δίκτυα αποτελούν σημαντικό κριτήριο για τις μεγάλες επενδύσεις.

Η εξεύρεση δίκαιης λύσης για τους κατοίκους του Βοΐου σχετικά με τα νέα διόδια. Η απολύτως εσφαλμένη χωροθέτηση των νέων διοδίων επί της Εγνατίας Οδού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους του Βοΐου, μίας περιοχής που πλήττεται πολλαπλά από την κρίση, την απογουνοποίηση και την απολιγνιτοποίηση. Γι’ αυτό, θα πρέπει άμεσα να αναζητηθεί μία λύση, ιδίως για τους κατοίκους που έχουν αυξημένες ανάγκες και όσους υποχρεώνονται σε τακτικές διελεύσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ασφαλή κίνηση στο πλευρικό δίκτυο, για τους κατοίκους της περιοχής.

Η παράταση στην προθεσμία απόσυρσης λεωφορείων. Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση δεδομένης της μείωσης των μετακινήσεων και των μεταφορών. Δικαίως μιλούν για μια χαμένη χρονιά. Για τα λεωφορεία μάλιστα που εξαντλούν το νόμιμο όριο ηλικίας στο τέλος του χρόνου, η κατάσταση γίνεται αδιέξοδη. Σε αυτές τις περιστάσεις οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να προβούν στην απόκτηση νέων οχημάτων. Για το λόγο αυτό ζήτησα την έγκριση ετήσιας τουλάχιστον παράτασης γι’ αυτές τις περιπτώσεις, υπό την αυστηρή προϋπόθεση του τεχνικού ελέγχου για την ασφαλή κίνησή τους. Τόσο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όσο και για τους ιδιοκτήτες (που συνήθως είναι οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα οδηγοί) προέχει η ασφάλεια στις μετακινήσεις και η λύση του προβλήματος θα αναζητηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.