Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας – Περνάει από το Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγαλόπνοο έργο της σήραγγας της Κλεισούρας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Καστοριάς και της Εορδαίας εδώ και δεκαετίες.

Αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, περνάει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.», που έχει αναλάβει πλέον το ρόλο του φορέα υλοποίησης.

Με την εξέλιξη αυτή και με την εμπειρία που έχει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., σε ανάλογα μεγάλα οδικά έργα, θα τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα οι διαδικασίες της δημοπράτησης και της επίβλεψης κατασκευής του έργου.

Η σήραγγα της Κλεισούρας θα ενώσει τρεις περιοχές (Καστοριά, Εορδαία, Αμύνταιο) και θα αποτελέσει εφαλτήριο περιφερειακής ανάπτυξης, μειώνοντας παράλληλα τις αποστάσεις και εξασφαλίζοντας οδική ασφάλεια.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για την άμεση ανταπόκριση στο πάγιο αίτημά μας.

Μαρία Αντωνίου
Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας – Περνάει από το Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  1. Μ. Ρ. Αναρράχωβα

    - Edit

    Απαντήστε

    Ένα σπουδαίο έργο, όνειρο του αείμνηστου Κων/νου Σημαιοφορίδη που μετά από 30 χρόνια θα λάβει σάρκα και οστά. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές υλοποίησης του έργου και κυρίως την Περιφερειακή μας Αρχή!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.