Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τον τέταρτο υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η στάση των τοπικών αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των αρμοδίων κλιμακίων της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Καστοριάς, με αφορμή τον τέταρτο συνάδελφο της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες.

Η κλιμακούμενη ακολουθία των κρουσμάτων επιβάλει τουλάχιστον την άμεση ιχνηλάτηση και την υποβολή όλων των συναδέλφων σε μοριακά τεστ. Η μόνη ενέργεια που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς, μέχρι τώρα, είναι η απολύμανση των χώρων κάθε φορά που επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα, αφήνοντας την επόμενη ημέρα τους συναδέλφους να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους αγνοώντας αν τυχόν νοσούν από τον κορωνοϊό.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι αρχές της Π.Ε. Καστοριάς προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ώστε να μη μαθευτεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που συστεγάζονται στο κτίριο (και απαιτηθούν πιο πολλά τεστ;;) και να μη θορυβηθεί η τοπική κοινωνία, όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά!!!

Παρά τις προφορικές οχλήσεις των συναδέλφων, η Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Καστοριάς και τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν μεριμνούν για τη διενέργεια μοριακών τεστ σε όλους τους συναδέλφους, που εκ των πραγμάτων αποτελούν στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων, έχουν οικογένειες και συνεχίζουν να εργάζονται. Αυτή η κατάσταση, με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει δύο και πλέον εβδομάδες αποτελεί μη επιτρεπτέα αμέλεια και αδιαφορία προς τη δημόσια υγεία. Είναι προφανώς ατομική ευθύνη να πληρώσει κανείς τεστ για να προστατεύσει τους γύρω του.

Απαιτούμε άμεσα τη διενέργεια μοριακών τεστ, σε όλους τους συναδέλφους της Π.Ε. Καστοριάς και τους υπαλλήλους των συστεγαζόμενων υπηρεσιών.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίζει» με την ασφάλεια και τη ζωή των συναδέλφων και των συνανθρώπων μας.

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μαυράκος

Η Γεν. Γραμματέας

Αναστασία Τζίμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.