Κορονοϊός: Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» των νεκρών στα νοσοκομεία

Αυτά είναι τα νοσοκομεία της χώρας που κατέγραψαν τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό μέσα στον Νοέμβριο

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας είναι αυτά που επωμίζονται το μεγαλύτερος βάρος κατά τη διάρκεια του δεύτερου, θανατηφόρου, κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που χτύπησε τη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ρεπορτάζ του Open, που συγκέντρωσε τον συνολικό αριθμό των θανάτων που καταγράφησαν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας μέσα στον Νοέμβριο.

Σημειώνεται, ότι και ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφησαν σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στον «μαύρο» Νοέμβριο, αποτελεί ακόμα ένα αποδεικτικό στοιχείο για την τεράστια πίεση που δέχθηκε (και εξακολουθεί να δέχεται) το ΕΣΥ τις τελευταίες 30 ημέρες.

Στην κορυφή της «μαύρης λίστας» των νοσοκομείων της χώρας που κατέγραψαν τα περισσότερα θύματα κορονοϊού μέσα στον Νοέμβριο, βρίσκεται το «ΑΧΕΠΑ» με 185 νεκρούς, ενώ στη δεύτερη θέση το νοσοκομείο «Σωτηρία» που κατέγραψε 126 θύματα από την φονική πανδημία. Αναλυτικά η κορυφή της λίστας διαμορφώνεται ως εξής:

«ΑΧΕΠΑ» 185 νεκροί
«Σωτηρία» 126 νεκροί
Σέρρες: 92 νεκροί
Ευαγγελισμός: 91 νεκροί
Έδεσσα: 69 νεκροί
Δραμα: 68 νεκροί

Σημειώνεται ότι στην πρώτη δεκάδα της συγκεκριμένης λίστας, τα 8 νοσοκομεία βρίσκονται εκτός Αττικής.

Από το ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.