Η Enterprise Greece συνδράμει στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης – Συστήνεται ειδική ομάδα Task force για την προσέλκυση και υποστήριξη επενδυτών

Προχωρά στη σύσταση ειδικής ομάδας Task force, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς εξειδικευμένων δράσεων, που θα στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην υποστήριξη της υλοποίησής τους στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη

Η Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών, θα συνδράμει την Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και για τον λόγο αυτό προχωρά στη σύσταση ειδικής ομάδας Task force, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς εξειδικευμένων δράσεων, που θα στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην υποστήριξη της υλοποίησής τους στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη. Έχει ήδη δημιουργήσει επιπρόσθετα για το σκοπό αυτό, ειδικό ηλεκτρονικό λογαριασμό jtp@eg.gov.gr, για την υποδοχή σχετικών ερωτημάτων και αιτημάτων.

Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στηρίζεται σε πέντε πυλώνες ανάπτυξης. Πρόκειται για την «καθαρή» ενέργεια, τη βιομηχανία και το εμπόριο, την «έξυπνη» αγροτική παραγωγή, τον βιώσιμο τουρισμό, καθώς και την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Περιλαμβάνει, ενισχυμένα επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, συγκεκριμένες χρήσεις γης για τις δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων γης των λιγνιτικών πεδίων που αποδεσμεύονται, καθώς και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.