Πιερία: Έρχεται το πρώτο… ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Ελλάδα



Παραμύθια από τον Αη Βασίλη μέσω… livestreaming – Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά από τον υπολογιστή λόγω κορονοϊού

Υπ’ ατμόν είναι οι εργασίες στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, εκεί όπου και φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά αναμένεται να στηθεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» για μικρούς και μεγάλους. Η φετινή «περίεργη» χρονιά εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού δεν πτοεί τους ανθρώπους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου» οι οποίοι αποφάσισαν να μην βάλουν σε «καραντίνα» τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έτσι, στήνουν το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη χώρα, με συναυλίες, Άγιο Βασίλη, παραμύθια και πολλά άλλα που θα έχουν την δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να θαυμάσουν από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, ενώ μένουν σπίτι και ασφαλείς.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου» που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού ανοίγει τις πύλες του τα τελευταία έξι χρόνια στις 7 Δεκεμβρίου. Έτσι θα συμβεί και φέτος. Κάθε χρόνο το διάστημα 7-17 Δεκεμβρίου το επισκέπτονται μαθητές των σχολείων της περιοχής και από τις 17-31 Δεκεμβρίου οι πολίτες της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας.

Μιλώντας στο makthes.gr ο Ηλίας Τσολακίδης, εκ των ιδρυτών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης αναφέρει πως το «Χριστουγεννιάτικο χωριό στηρίζεται στην α-χρήματη συναλλαγή. 150 επιχειρήσεις του νομού διαθέτουν όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε: τροφή, γλυκίσματα, ποτά. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό μας είναι το χωριό της αλληλεγγύης. Λέμε στον κόσμο να αφήσει το πορτοφόλι του, να έρθει και στην είσοδο αντί για εισιτήριο τους καλούμε να αφήσουν είτε ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, είτε μια σακούλα με τρόφιμο. Οι επισκέπτες λαμβάνουν μια κάρτα και με αυτή την κάρτα μπορούν να λάβουν, καφέ, κρασί, τσάι, ζεστό ψωμί ή φασολάδα, ψωμί με πάστα ελιάς» λέει ο κ. Τσολακίδης.

Κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου επισκέπτονται περίπου 4.000 μαθητές και μαθήτριες από από 75 σχολεία. Δεν πληρώνουν στην είσοδο αλλά εισέρχονται σε αυτό δίνοντας ένα κουτάκι γάλα, ένα μεταχειρισμένο βιβλίο ή ένα παιχνίδι. «Είναι ο παράδεισος για τα παιδιά» αναφέρει ο κ. Τσολακίδης…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.