Το ΠΑΜΕ για την απεργιακή μάχη που δόθηκε από τα ταξικά σωματεία σε διάφορους χώρους δουλειάς της Κοζάνης



Η κυβέρνηση έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η απεργία πέτυχε, με συμμετοχή σε χώρους δουλειάς όπως το εργοτάξιο κατασκευής τη 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας της ΔΕΗ, σε χώρους της ΔΕΗ αλλά και σε χώρους του Δημοσίου. Η επιτυχία της σημερινής απεργίας και εδώ αλλά και σε όλη τη χώρα, έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να «λογαριαστούμε μετά.

Η χθεσινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας ως μέρα γενικής απεργίας που σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών. Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Στα πλαίσια της χθεσινής απεργίας Σωματεία και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς της Κοζάνης.

Παρέμβαση πραγματοποίησε τα ξημερώματα το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης στο εργοτάξιο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, μεταφέροντας το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας, μέλη του Συνδικάτου βρέθηκαν στο εργοτάξιο, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για την προστασία των δικαιωμάτων τους από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο.

Παρεμβάσεις και συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του ταξικού κινήματος στην Κοζάνη.

Το πρωί, μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης πραγματοποίησαν παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ της πόλης, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών ΓΝ Κοζάνης και ΚΥ Σιάτιστας, το Σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο προχώρησαν σε συμβολική συγκέντρωση στη πύλη του Νοσοκομείου και στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, όπου και ανάρτησαν πανό με τις διεκδικήσεις τους για μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ .

Παράλληλα, συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνη, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης και το ΣΕΕΕΝ στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.