Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση υποτιμά τους θεσμικούς φορείς και τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης με τη γελοιοποίηση της χθεσινής διαβούλευσης»Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των θεσμικών φορέων της ΠΕ Κοζάνης για την συζήτηση του Master Plan, δήλωσε:

«Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τους Δημάρχους της περιοχής, με καλεσμένο τον κ. Μουσουρούλη σχετικά με τo master plan για την απολιγνιτοποίηση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη τοπική κοινωνία.

Την ίδια ώρα ακριβώς που συζητούσαμε τις προτάσεις και τις επισημάνσεις των τοπικών φορέων για την διαβούλευση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης ανακοίνωνε αδειάζοντας (;) τον κ. Μουσουρούλη και γελοιοποιώντας την διαδικασία, ότι το τελικό master plan έχει εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή -της οποίας είναι μέλος ο συντονιστής του σχεδίου- και θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς συζητούσαμε για ένα σχέδιο το οποίο ήδη έχει οριστικοποιηθεί (!).

Επίσης, οι ερωτήσεις και τα σχόλια που απευθύναμε προς τον κ. Μουσουρούλη κατά την διάρκεια του προσχηματικού διαλόγου έμειναν αναπάντητες. Καμία ουσιαστική αναφορά για τις χαμένες θέσεις εργασίας, την χρηματοδότηση, την ενίσχυση των αγροτικού τομέα, το χαμένο ΑΕΠ, το μέλλον της περιοχής.

Το ίδιο συνέβη με τις παρατηρήσεις όσων στάθηκαν κριτικά στην απόφαση της κυβέρνησης για τη βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση: ευχολόγια, παραπομπή στο άδηλο μέλλον, καθησυχαστικές απαντήσεις χωρίς περιεχόμενο, ασάφειες.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να εθελοτυφλεί. Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, όπως δεν ενδιαφέρθηκε να την ενημερώσει πριν πάρει την απόφαση για την απολιγνιτοποίηση και το μαρασμό της περιοχής.

Απέδειξε και στον πλέον καλόπιστο ότι το σχέδιο της είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας.

Πλέον το κάνει ξεδιάντροπα, χωρίς να κρατά καν τα προσχήματα».

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση υποτιμά τους θεσμικούς φορείς και τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης με τη γελοιοποίηση της χθεσινής διαβούλευσης»

  1. Για τα ΜΑΒΕ έχουν γίνει προτάσεις από τον κύριο Κολοβό και τον κύριο Παπαγεωργίου που είναι γνωστές και ασχολούνται χρόνια με την ιστορία. Πρότειναν έργα με ΜΕΛΛΟΝ , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    Ο Ελευθερίου και η πρόεδρος θέλουν χυτά αμιάντου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ! ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΑ ΚΥΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΓΕΜΑΤΗ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙΑΝΕΝΕΡΓΑΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!
    ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ; ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.