Υπογραφή Σύμβασης για την «Αντιπλημμυρική Προστασία της Βόρειας Ζώνης Οικισμού Σερβιων»

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ» προϋπολογισμού μελέτης 2.317.475,00 €.

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» (Άξονας Προτεραιότητας «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές » στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV) με συγχρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το Έργο αποτελεί τµήµα της πράξης µε τίτλο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ∆ΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» και ειδικότερα των Υδραυλικών Μελετών µε τίτλο «Υ∆ΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ» (Ιούλιος 2013) και «∆ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆. ∆. ΣΕΡΒΙΩΝ» (Ιούλιος 2009).

Η µελέτη που αφορά στο «∆ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆. ∆. ΣΕΡΒΙΩΝ», έχει δημοπρατηθεί κατά το παρελθόν και ένα µεγάλο τµήµα της έχει κατασκευαστεί. Στη συνέχεια ωστόσο επήλθε διάλυση της σύµβασης µε τον ανάδοχο του έργου, µε αποτέλεσµα το έργο να παραµείνει ηµιτελές. Ο Δήμος Σερβίων στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αντιπλημμυρικής προστασίας της βόρειας ζώνης της πόλης των Σερβίων ξεκινά ξανά το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Σε οτι αφορά στα έργα της µελέτης µε τίτλο «∆ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ∆. ∆. ΣΕΡΒΙΩΝ» (Ιούλιος 2009), το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω διάλυσης της σύµβασης µε τον ανάδοχο, ενώ όσον αφορά στα έργα της µελέτης «Υ∆ΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ» (Ιούλιος 2013), περιλαμβάνουν την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης οµβρίων και εξωτερικού αγωγού για την µεταφορά των όµβριων απορροών σε παρακείμενο ρέµα.

Το τεράστιο αυτό αντιπλημμυρικό έργο πρόκειται να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης των Σερβίων. Στόχος του Δήμου Σερβίων είναι να μην μείνει κανένα έργο ανολοκλήρωτο. Ο τεράστιος αγώνας ώστε οι κάτοικοι των Σερβίων να μην ταλαιπωρούνται από έργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, συνεχίζεται και αποδεικνύεται αποτελεσματικός.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.