Πέθανε 39χρονος Έλληνας DJ από κορονοϊό



Πένθος στον κόσμο της μουσικής από τον θάνατο του 39χρονου Έλληνα DJ Decibel, από κορονοϊό. Ο άτυχος άνδρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Cyclades24.gr, είχε προσβληθεί από τον ιό και παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή.

Ο DJ Decibel, κατά κόσμον Δημήτρης Μπέλλος, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γεννηματάς, όμως, δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών. Ο άτυχος άνδρας άφησε πίσω του τη σύζυγό του και δυο μικρά κορίτσια, με πληροφορίες να αναφέρουν πως το ένα είναι μόλις 40 ημερών…

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη οι φίλοι και οι συνεργάτες του έχουν γράψει σχετικά μηνύματα, ενώ στην ιστοσελίδα Cyclades24.gr έγινε πρόταση προς όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν την οικογένεια με όποιο τρόπο χρειαστεί, αν παραστεί ανάγκη.

Ο θανατηφόρος κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις

Ο θάνατος του Δημήτρη Μπέλλου, σε ηλικία μόλις 39 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, από τον κορονοϊό πέρα από το σοκ που έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, έρχεται να επιβεβαιώσει και όλα όσα αναφέρουν οι επιστήμονες ειδικότερα στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν διακρίσεις στον κορονοϊό και πλέον οι νεότεροι σε ηλικία είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο.

Μόλις χθες, Παρασκευή (20.11), η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού είχε αναφέρει το πόσο σημαντικό είναι να τηρούν όλοι τα μέτρα, αφού κανείς δεν είναι άτρωτος, δίνοντας κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Βλέπουμε 90άρηδες να είναι ασυμπτωματικοί και 40άρηδες να νοσούν βαριά ή και να χάνουν τη ζωή τους. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο. Αν έχω έπεφταν σφαίρες, δεν θα χαλαρώναμε και θα μέναμε όλοι στο σπίτι. Δεν θα κοιτάγαμε πως θα αποφύγουμε τους περιορισμούς, ούτε θα μας δυσαρεστούσε να μένουμε στο σπίτι μας», ήταν τα λόγια της. Δυστυχώς η περίπτωση του 39χρονου DJ μόλις ένα 24ωρο αργότερα ήρθε να την επιβεβαιώσει, και να καταστήσει σαφές σε όλους το πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κανείς, λοιπόν, δεν πρέπει να έχει την αίσθηση πως επειδή είναι νέος και υγιής είναι και άτρωτος ή έχει λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει βαριά και να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ειδικότερα τη στιγμή που οι αντοχές του συστήματος υγείας έχουν φτάσει στο πιο οριακό σημείο και η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται…

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.