Κάλεσμα της Ταξικής Ενότητας στο προεδρείο του Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 26 Νοέμβρη

Η απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και lockdown δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Το νομοθετικό τερατούργημα, που περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων, είναι «αιτία πολέμου» και το εργατικό κίνημα θα δώσει απεργιακή απάντηση.

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη έχουν ήδη αποφασίσει μια σειρά Εργατικά Κέντρα, όπως τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αρτας, Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Κορίνθου, Λαμίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Σάμου και η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Στο Δημόσιο, 24ωρη απεργία την ίδια μέρα έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Ακόμα αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει δεκάδες Ομοσπονδίες:

οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΠΟΘΑ) καθώς και οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης – τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

Η Ταξική Ενότητα καλεί το προεδρείο του ΕΚΝΚ να καλέσει το ΔΣ σε άμεση έκτακτη συνεδρίαση, έτσι ώστε να συζητηθεί το ζήτημα και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Τα μέλη του ΔΣ
Δημαράκη Δώρα
Καλαϊτζίδης Γιώργος
Τεντσογλίδης Ηλίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.