Πάρις Κουκουλόπουλος: Αυτή είναι η εικόνα μετά από 30 μέρες lock down στην Π.Ε. ΚοζάνηςΑυτή ειναι η εικόνα μετά απο 30 μέρες γενικού απαγορευτικού (lock down) στην ΠΕ Κοζάνης. Η αποκλιμάκωση στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων ειναι υπαρκτή, αλλά πολύ αργή οπως φαίνεται καθαρά στο διάγραμμα. Η βραδύτητα στην αποκλιμάκωση οφειλεται αφενός στη διασπορά του ιού μέσα στην Κοζανη – όπου σημειώθηκε τον Οκτώβριο η πρωτη μεγάλη έξαρση – και αφετέρου στην αλληλεπίδραση μεταξυ των ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι τις τελευταίες μερες βλέπουμε πολλά κρούσματα σε Βοιο και Εορδαια στη συνέχεια της έξαρσης σε Καστοριά και Φλώρινα αντίστοιχα. Κάτι ανάλογο ειναι πιθανό να δούμε στην Κοζανη μετα την έξαρση τελευταία Γρεβενά. Το συμπέρασμα ειναι οτι πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να τηρούμε σχολαστικά ολα τα μέτρα προφύλαξης γιατι ο ιος ειναι εδω ο,τι και αν λένε αρνητές και συνωμοσιολόγοι. Ευθύνες για όσα ζούμε στη δεύτερη φάση υπάρχουν και θα καταλογιστούν, σημερα ωστοσο προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας. Η σκέψη μας ειναι δίπλα στους συμπολιτες μας που δοκιμάζονται και στους μαχητές του Ε.Σ.Υ. που στέκονται όρθιοι. Την επόμενη μέρα η προτεραιότητα ανήκει στους ελευθεροεπαγγελματίες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στους ανέργους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

1.Το διάγραμμα απεικονίζει την ημερήσια εξελιξη επταημέρου, δηλ τα κρούσματα καθε ημέρας αθροίζονται με τις έξι προηγούμενες και κατοπιν γίνεται αναγωγή σε 100.000 κατοίκους. Τόσο το επταήμερο ως βάση, όσο και η αναγωγή σε 100.000 ή 1.000.000 χρησιμοποιούνται διεθνως για την καλύτερη εικόνα απο τη μια και τη δυνατότητα συγκρισης απο την άλλη.

2.Το γενικό απαγορευτικό στην ΠΕ Κοζανης ξεκίνησε 16 Οκτωβρίου και οπως δείχνει το διάγραμμα είχαμε αυξητική τάση τις 4 πρώτες μέρες και μετα άρχισε η αργή αποκλιμάκωση.

3.Η ανώτερη τιμή σημειώθηκε 19 Οκτωβρίου (124,504 κρούσματα/100.000) και η χαμηλότερη 6 Νοεμβρίου (66,6 κρούσματα/100.00).

4.Οπως σημειώθηκε πιο πάνω η αυξητική τάση απο 6/11 και μετα συμπίπτει με την εμφάνιση περισσότερων κρουσμάτων σε Εορδαια και Βοιο. Το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα της Κοζανης ηταν 60-75% των κρουσμάτων του Νομού.

Πάρις Κουκουλόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.