Αντιπλημμυρικά έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης



Στην υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΤΟΥΣ 2020, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. (ΕΔΡΑΣ) / Π.Δ.Μ», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.

Το έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης.

Προβλέπονται εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης τάφρων τριγωνικής διατομής ή τάφρων ερείσματος σε κάθε είδους έδαφος, καθαρισμός οχετών ανοίγματος μέχρι και 3,00 μ., άρση καταπτώσεων καθώς και καθαρισμός πρανών και ανοιχτών εκσκαφών.

Σκοπός του έργου είναι η ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων από το κατάστρωμα της οδού, μέσω τεχνικών, σε φυσικό αποδέκτη.

Το έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 541 και ο χρόνος περαίωσης του είναι δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η αντιπλημμυρική προστασία του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, με σκοπό την οδική ασφάλεια των χρηστών του, είναι ένας από τους άξονες προτεραιότητας για την Περιφερειακή Αρχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.