Τι αναφέρει ο διευθυντής κτηνιατρικής υπηρεσίας Κοζάνης κ. Καντζόγλου για μινκ με συμπτώματα κορονοϊού στην περιοχή του Βοΐου

Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους σε φάρμες μινκ στη Δυτική Μακεδονία έδειξαν τα rapid tests.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντώνη Παραρά, μετά από 90 rapid tests που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία, περίπου 10 εργαζόμενοι σε φάρμες εκτροφής μινκ είναι θετικοί.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, σημείωσε ότι «θα πρέπει να σοβαρευτούμε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από το ζώο στον άνθρωπο, αλλά το αντίθετο».

Ο διευθυντής κτηνιατρικής υπηρεσίας ΠΕ Κοζάνης, κ. Καντζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι βρέθηκε εκτροφέας γουνοφόρων ζώων στην περιοχή του δήμου Βοΐου θετικός στον ιό, ενώ και τα ζώα δείχνουν να έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάζουν οι άνθρωποι, ενώ αν τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα διενεργηθούν δείξουν διασπορά του ιού τότε τα ζώα πιθανόν να θανατωθούν.

«Η λογική μου λέει ότι μεταδόθηκε από τον άνθρωπο στο ζώο και ο φόβος είναι η μετάλλαξη», σημείωσε.

Να αναφέρουμε ότι αποφασίσθηκε να γίνουν rapid tests σε όλους τους εκτροφείς βιζόν, με εντολή του ΕΟΔΥ.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την τηλεόραση του Mega:

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τι αναφέρει ο διευθυντής κτηνιατρικής υπηρεσίας Κοζάνης κ. Καντζόγλου για μινκ με συμπτώματα κορονοϊού στην περιοχή του Βοΐου

  1. ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ.
    ΤΟ ΜΑΣΤΕΡΠΛΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.