Τι υπονοεί ο κ. Τσίπρας; Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επιμένει στην πρότασή του για κοινής αποδοχής Υπουργό Υγείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στην πρόταση του.

Παράλληλα ο κ Τσίπρας εντείνει τις περιοδείες του, με επίκεντρο τελευταία τη Θεσσαλονίκη (με 32% δείκτη θετικότητας στον κορονοιό) και χθες τα Γιάννινα. Επισκέπτεται Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία-Διοικήσεις και εργαζόμενους, επιμελητήρια κ.α. τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, των επιχειρηματιών κ.λπ.

Είναι σημαντικές οι διαφορές που παρουσιάζει το δεύτερο lockdown από το πρώτο. Οι μεγάλοι αριθμοί νοσούντων, νοσηλευόμενων σε κλίνες εντατικής θεραπείας και θανόντων, καθώς και τα στοιχεία του Π.Ο.Υ. για την δραματική επιδείνωση της πανδημίας από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα ανά εκατομμύριο πολιτών σε Ευρώπη και Ελλάδα, αφήνουν στην άκρη την ήπια αντιμετώπιση της πρώτης φάσης του Covid 19 και δίνουν το δικαίωμα στην αξιωματική αντιπολίτευση για μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση.

Η κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία υποστηρίζει πως οι προτάσεις για το σχεδιασμό αντιμετώπισης του Covid 19 ανήκουν αποκλειστικά στην αρμόδια ομάδα των λοιμοξιολόγων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με αλλεπάλληλα διαγγέλματά του ανέλαβε την ευθύνη να καθοδηγεί τον Ελληνικό λαό βάση των επιστημονικών υποδείξεων. Δεν είναι ευδιάκριτη η τόσο μεγάλη ευθύνη του ΥΠ.ΥΓ. Βασίλη Κικίλια.

Πριν μερικές ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε πρόταση μομφής στον ΥΠ.ΟΙΚ. κ Σταικούρα για τον πτωχευτικό νόμο και απώλεσε τη δυνατότητα επανάληψης μομφής στην κυβέρνηση για έξι μήνες.

Ίσως η πρόταση Τσίπρα για κοινό ΥΠ.ΥΓ. να αποτελεί μια καλή ευκαιρία για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος όπως η πανδημία.

Αν πάλι (υποθετικά) προκύψουν σοβαρά εθνικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΥΠ.ΕΞ. ή του ΥΕΘΑ λ.χ. γιατί και τότε να μην έχουμε Υπουργούς κοινής αποδοχής;

Μήπως πάλι (υπόθεση εργασίας) η πρόταση Τσίπρα για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, προοιωνίζει οικουμενική κυβέρνηση ;;;;

Ανόητε Βασίλη Κικίλια, μην αγχώνεσαι και επιδίδεσαι σε ανώφελες συνεντεύξεις, ίσως δεν έχει να κάνει με τις επιδώσεις σου, δώσε προσοχή τι γράφει στην ούγια (ρώτα τη Τζένη) «άνωθεν πολιτικές κατευθύνσεις» και σε γραφή Braille …..

2 σχόλια στο άρθρο “Τι υπονοεί ο κ. Τσίπρας; Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

  1. ΜΟΝ ΑΜΙ ΤΣΙΠΡ.
    ΛΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΤΡΕΖ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ.ΜΠΟΚΟΥ ΣΦΙΞΟΚΟΛΑΣΙΟΝ.
    ΜΑ ΛΕ ΦΡΑΝΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΑ.
    ΖΕ ΠΡΟΜΙ ΝΤΕ ΦΟΥΛΑΡ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΚΡΕΚ.
    ΑΒΕΚ ΠΛΕΖΙΡ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.