Ενημέρωση της «Σταγόνας Ελπίδας» σχετικά με την μετακίνηση των αιμοδοτών σε Νοσοκομεία ή σε χώρους Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών όπου γίνονται αιμοδοσίεςΣας ενημερώνουμε για την απάντηση του ΕΟΔΥ, μετά από την ερώτηση της ΠΟΣΕΑ, ομοσπονδία συλλογών εθελοντών αιμοδοτών, που ο σύλλογος μας είναι μέλος, σχετικά με την μετακίνηση των αιμοδοτών σε Νοσοκομεία η σε χώρους Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών όπου γίνονται αιμοδοσίες κατα την περίοδο το lock down.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά από σχετικό ερώτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. προς τον Ε.Ο.Δ.Υ έχουμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την Πολιτική Προστασία ο σχετικός αριθμός του SMS για την μετακίνηση με σκοπό την προσφορά αίματος, πλάσματος ή αιμοπεταλίων, oι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά το αίμα του, στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία ή από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή από άλλον Φορέα, τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η Αιμοδοσία.

Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή τους στην οικία τους.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα Μέλη σας και να φροντίζετε για την υγειονομική τους προστασία προσφέροντας τους το υγειονομικό υλικό, το οποίο σας έχουμε αποστείλει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας     Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.