Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί – Πότε θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα

Lockdown: Από τις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα δήλωσης εργαζομένων σε αναστολή για τις κλειστές επιχειρήσεις. Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές και πότε θα ολοκληρωθούν.

Μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και τα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται.

Το βασικότερο από αυτά ήταν η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ, αναλογικά με τις ημέρες εργασίας, που θα δοθεί σε όσους τεθούν σε αναστολή εργασίας από το Σάββατο (7.11) κι έπειτα.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα δήλωσης εργαζομένων σε αναστολή για τις κλειστές επιχειρήσεις και θα κλείσει στις 24 Νοεμβρίου 2020.

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τις 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Δεκεμβρίου. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν τις δηλώσεις επίσης στις 15 Νοεμβρίου και θα έχουν περιθώριο να τις υποβάλουν ως τις 4 Δεκεμβρίου, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά από τις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενισχυθούν μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής. Συγκεκριμένα οι ατομικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ανήκουν στους ΚΑΔ που πλήττονται, θα πάρουν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 1.000 ευρώ. Αντίστοιχα, ατομικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που κλείνουν με κρατική εντολή, θα λάβουν με την ίδια διαδικασία 2.000 ευρώ.

Όσοι πλήττονται από το lockdown ή η επιχείρησή τους κλείνει με κρατική εντολή και νοικιάζουν τον επαγγελματικό τους χώρο, είναι δικαιούχοι της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.