Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το lockdown – Διπλάσια τα πρόστιμα – Πού δεν ισχύουν τα SMS



Ο κορονοϊός δεν… άφησε περιθώρια και από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, 07.11.2020, η χώρα μπαίνει ξανά σε καθεστώς lockdown.

Το δεύτερο lockdown θα διαρκέσει μέχρι και τις 30/11, ωστόσο πριν… καλά – καλά ξεκινήσει να εφαρμόζεται, ήδη υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα διαρκέσει όντως τρεις εβδομάδες ή θα παραταθεί.

Στο κλίμα αυτό, Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης ενημερώνουν και σήμερα, Παρασκευή 06.11.2020, ζωντανά για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο καθηγητής, ο οποίος τόνισε πως από τα 2.448 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, τα 493 εντοπίστηκαν στην Αττική. Από εκεί και πέρα 683 στην Θεσσαλονίκη, στη Δράμα 100, στη Λάρισα 120, στις Σέρρες 78, στην Ημαθία 62 και στην Καβάλα 61.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως η πανδημία βρίσκεται «σε δυναμική θετικής αύξησης, με μεγαλύτερη επιβάρυνσή στα βόρεια της χώρας. Εκρηκτική αύξηση βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκτεταμένη επιβάρυνση και σε άλλες περιοχές της χώρας». «Οι νέοι 19-39 έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ και 40 έως 65 πλησιάζουν τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού», συνέχισε. Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως καταγράφεται ένας μέσος όρος 10 θανάτων την ημέρα, αλλά «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες».

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπενθύμισε πως από αύριο θα ισχύει λόγω lockdown περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο και μετακινήσεις μόνο με SMS για τους εξής λόγους:

Εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, σε καταστήματα, σε τράπεζες, για λόγους υγείας, μετάβασης σε κηδεία, σωματική άσκηση και μετάβαση για διαζευγμένους γονείς.

Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη χρήση της μετακίνησης. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί στα 300 ευρώ. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας, υγείας και μετάβασης σε καταστήματα.

«Είσοδος με PCR 72 ωρών αντί 48 ωρών όπως αναφέρθηκε χθες για όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα», τόνισε ακόμη ο υφυπουργός.

Καταστήματα και… όχι SMS στην Σάμο

Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα αλλά και φούρνοι, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία, επίσης καταστήματα τεχνολογικού εξοπλισμού, πληρωμής λογαριασμών κλπ, καθαριστήρια, καταστήματα οπτικών κλπ.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα κομμωτήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο, 07.11.2020 με τους πολίτες τα στέλνουν τον κωδικό 2 στο SMS στο 13033.

Για τη Σάμο και μόνο δεν ισχύει η υποχρέωση SMS. Τόσο στη Σάμο, χωρίς SMS αλλά και στην Καρδίτσα με SMS κανονικά λειτουργεί λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο σε ό, τι αφορά τις υπηρεσίες κατασκευών.

Δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου

Ο κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε κλείνοντας αυτό που είπε το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι δηλαδή δεν θα γίνει φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο.

“Φέτος, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου. Δεν γιορτάσαμε τίποτα από όσα μας ενώνουν. Το ίδιο θα κάνουμε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η επέτειος θα τιμηθεί με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την… μεγάλη έξοδο των Αθηναίων προς την επαρχία, η οποία παρατηρείται χθες και σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε: “Προφανώς μας προβληματίζει αυτή η κινητικότητα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν. Στις πύλες εισόδου όλων των περιοχών δεν θα περάσει κανείς που δεν μπορεί να αποδείξει ότι επιστρέφει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του”.

“Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως εν δυνάμει φορείς του ιού και να προστατεύσουν εκείνους με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή”, τόνισε σε δεύτερη ερώτηση για το ζήτημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Από το newsit.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το lockdown – Διπλάσια τα πρόστιμα – Πού δεν ισχύουν τα SMS

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.
    ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕΧΡΙ 10-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    ΑΠΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΦΩΤΑ -ΑΗΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΟΥ 21.ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
    ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
    ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ.

  2. Διάμεσος λέει τον θυμάτων του κορωνοιου…79 έτη(για την Ελλάδα)!! Υπάρχει δε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που πέθανε από κορωνοιο ετών 103…από κάτι θα πέθανε ρε παιδιά 103 ήταν..θέλατε να γράψετε κορωνοιο οκ ,αφού είχε και κορωνοιο πάω πάσο πέθανε από κορωνοιο…79 έτη..άμα έχεις συγγενή που αγαπάς λες όχι ρε εγώ θέλω να τα εκατοστήσει..και εγώ μαζί σου..άμα έχει άνθρωπο με καρκίνους με καρδιά..με ανίατες ασθένειες λες να ζήσει ρε παιδιά όσο ποιο πολύ γίνεται και καλά ποιότητα χρόνια..και εγώ μαζί σου..έχω χάσει αγαπημένους …γενιομαστε ξέροντας ότι κάποια μέρα θα πεθάνουμε…έτσι είναι.. δυστυχώς…πεθαίνουμε άνθρωποι στα σαράντα τους στα τριάντα…ακόμα και μικρά παιδιά από αυτοκινητιστικα…αυτοί οι άνθρωποι δε θα πεθαινανε αν ζούσαν πριν 100 χρόνια γιατί δεν είχε αυτοκίνητα…τι κάναμε μήπως απαγορευσαμε τα αυτοκίνητα?…όχι βέβαια..βάλαμε μη τρέχεις προστημο…μη πινεις και οδηγάς..πάρε δίπλωμα οδηγήσης…βάλε ζώνη στα παιδιά και σε εσένα όταν οδηγείς…δυστυχώς για την αντιμετωπίσει του κορωνοιου…αποφασίσαμε όχι μόνο να απαγορεύσουμε “τα αυτοκίνητα”..αλλά να τα κάψουμε όλα..και όποιον τολμήσει να πει τι κάνετε που μας οδηγείτε τον λέμε και ψεκασμενο..η ύφεση της κρίσης ήταν περιπου 3% με 4%και πέφταμε από τα μπαλκόνια ανθρωποι πουλουσανε την περιουσία τους κυριολεκτικά για να έχουν τα βασικα ..φεύγανε 400.000 νέοι άνθρωποι επιστήμονες οι περισσότεροι στα ξενα που δε πρόκειται να ξανά γυρισουυν στη Ελλάδα αφήνοντας τη να ριμαξει..μόνο γέροι και λαθρομετανάστες θα μείνουμε στο τέλος εδώ(αυτοί οι τρισαθλοιοι τριτοκοσμικοί Σουηδοί δε κλείσανε ούτε μια μέρα ..απλά κάνανε περισσότερες ΜΕΘ αλλά τι ξέρουν..οι άλλοι οι πουθεναδες οι Κινέζοι χτισασανε σε μέρες νοσοκομεία εμείς εδώ ή έχουμε τα μηχανήματα σε σελοφαν ή δεν έχουμε προσωπικό ή και τα δύο)η λύση είναι μία λογκνταουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος ή να αποφασίσει ο ιός ότι δεν μας αντέχει και να αυτοκτονήσει..πόση η ύφεση που δημιούργησε το πρώτο λογκνταουν ξέρετε 20%..το δεύτερο φαντάζεστε?…η μήπως πιστεύετε αισαει θα πληρώνει το κράτος επιδοματα..ο μισθός έχει μείνει σταθερός λόγο κορωνοιου οι τιμές..ξέρετε ότι τα σούπερ έχουνε μόνο για το πρώτο εξάμηνο 20% κέρδη από το 2019.. αναβάθμιστικε η ελληνική οικονομία σήμερα ξέρετε γιατί..χάρις τον νέο πτωχευτικο κώδικα..ξέρετε ποιος πτώχευσε..όχι πάντως οι τράπεζες..θα χαθούν ακίνητα περιουσίες και επιχειρήσεις το 2021 που το διάστημα 2012-2014 θα μοιάζει παράδεισος..η δε μισθοί και ανεργία θα έχουν βίους αντίθετους..ας είναι λοιπόν πέθανε 103…από κορωνοιο ..ζωή σε λόγου σας που λενε και στο χωριό μου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.