Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του δημάρχου Σερβίων και το αντιπλημμυρικό Μικροβάλτου – Του Β. Κωνσταντόπουλου

Του Β. Κωνσταντόπουλου:

Σε μια «δακρύβρεχτη» ανάρτησή του στο facebook, γεμάτη ανακρίβειες,  ο δήμαρχος προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες για το αντιπλημμυρικό Μικροβάλτου.

Μας εγκαλεί μάλιστα, ως παράταξη, γιατί δεν ζητήσαμε πληροφόρηση για το έργο με την φράση:

«Καλά δεν ήξεραν γιατί δεν ρώταγαν;;;¨».

Η παράταξή μας, παρ’ όλο που ήταν υποχρέωση του δημάρχου να ενημερώσει τους συμβούλους με εμπεριστατωμένη εισήγηση, απευθύνθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία και ζήτησε περισσότερα στοιχεία για το έργο καθώς επίσης και την επικαιροποιημένη μελέτη του, η οποία δεν μας παραδόθηκε ποτέ.

Όλα αυτά περιγράφονται στην επιστολή της παράταξής μας προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η οποία  κοινοποιήθηκε και στον ίδιο τον δήμαρχο, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 26-10-2020.

Εκεί περιγράφονται με σαφήνεια η θέση της παράταξής μας για κάθε θέμα και τεκμηριώνεται η ψήφος των δημοτικών συμβούλων.

Αλλά ο δήμαρχος ούτε καν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τις θέσεις των παρατάξεων για το θέματα της δια περιφοράς συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τόσο μεγάλο σεβασμό τρέφει προς το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος στην ως τώρα λειτουργία του, δείχνει μια, αδικαιολόγητη για αυτοδιοικητικό, ασέβεια προς το δημοτικό συμβούλιο, εισηγούμενος θέματα τα οποία είναι απροετοίμαστα και χωρίς εισηγήσεις.

Αντί λοιπόν να κάνει αυτοκριτική για την μη ύπαρξη εισήγησης για το θέμα, όπως από τον νόμο αλλά και από σεβασμό προς το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένος να κάνει, μας ασκεί και έλεγχο από πάνω.

Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι απαιτούμε από την δημοτική αρχή πλήρη ενημέρωση για κάθε θέμα, έτσι ώστε η ψήφος μας να τεκμηριώνεται πλήρως και επαρκώς.

Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητούμε αναβολή των θεμάτων αυτών. 

Ψήφος ανοχής δεν θα υπάρξει από δω και στο εξής.

Αναφέρεται επίσης ο δήμαρχος στην ίδια ανάρτηση,  στην απένταξη το 2011 του έργου «αντιπλημμυρικό Μικροβάλτου» και ότι οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν το ίδιο λάθος.

Να του υπενθυμίσω πρώτον ότι η παράταξή μας δεν ψήφισε κατά αλλά ζήτησε αναβολή για καλύτερη ενημέρωση.

Και δεύτερον, για να του σκαλίσω την μνήμη του, τον ενημερώνω ότι το 2011 διαλύθηκε η σύμβαση για το έργο  αντιπλημμυρικό Μικροβάλτου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με πολλή ισχυρή τεκμηρίωση. 

Την διάλυση της σύμβασης του έργου την είχε ψηφίσει και ο ίδιος. 

Αν σήμερα αναφέρεται στο ίδιο έργο, πότε είχε δίκιο, τότε ή τώρα;

Και τι άλλαξε σήμερα και πρέπει το έργο αυτό να γίνει; Αν κάτι άλλαξε πραγματικά,  να το ψηφίσει και η παράταξή μας.

Τα υπόλοιπα ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.