Χρηματοδότηση δύο δράσεων επιδότησης ενοικίου για τους Ρομά του Δήμου Κοζάνης και του Δήμου Φλώρινας προϋπολογισμού 345.000 ευρώ

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 2 Δράσεων Κοινωνικής Φροντίδας και Προστασίας Ρομά που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την επιδότηση ενοικίου, συνολικού προϋπολογισμού 344.844 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Οι Δράσεις αφορούν στη μετεγκατάσταση των Ρομά από υπάρχοντες οικισμούς / καταυλισμούς σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, βάσει σχετικών κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούν οι ωφελούμενοι, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την ευρύτερη κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και την ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό της τοπικής κοινότητας.

Δικαιούχοι των Δράσεων είναι ο Δήμος Κοζάνης, με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 154.548 ευρώ και με στόχο την μετεγκατάσταση σε επιλεγμένα οικήματα συνολικά 28 ατόμων Ρομά, καθώς και ο Δήμος Φλώρινας, με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 190.296 ευρώ και στόχο την μετεγκατάσταση 29 ατόμων Ρομά.

Τα έργα θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10: “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

2 σχόλια στο άρθρο “Χρηματοδότηση δύο δράσεων επιδότησης ενοικίου για τους Ρομά του Δήμου Κοζάνης και του Δήμου Φλώρινας προϋπολογισμού 345.000 ευρώ

  1. ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ…..

  2. Άμα είσαι μετανάστης το κράτος σε δίνει σπίτι..άμα γύφτος το κρατος σε δίνει σπίτι..τους υπόλοιπους γνωστούς καημένους ιθαγενεις που λέγονται Έλληνες(από τον Απρίλιο θα τους περνούμε τα σπίτια όσο δεν πειρανανε ακόμα) τους @@@@@@ μέχρι να φύγουν είτε από την ελλαδα η μέχρι να τους βγει η ψυχή…και άμα τολμήσουν να πουν και τίποτα τους λένε και φασίστες κομπλεξικους αμόρφωτους κτλ..φεύγατε όλοι στην Ευρώπη η αμερικη εδώ δεν έχει ζωή για τους Έλληνες το αποφάσισαν πριν από σας για σας..μόνο κάτι παππούδες θα μείνουμε και θα τρέμου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.