Ποιες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο από την Τρίτη – Όλοι οι ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται



Η εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η αναστολή της λειτουργίας των χώρων εστίασης για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και όσες άλλες περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στη ζώνη αυξημένου κινδύνου (σ.σ. πορτοκαλι και κόκκινες περιοχές).

Από την αναστολή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 6.00 το πρωί της Τρίτης και θα διαρκέσει τουλάχιστον για έναν μήνα, εξαιρούνται τα καταστήματα με take-away και delivery.

Την ίδια ώρα, στις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε και το κλείσιμο όλων των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Δηλαδή θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, κλειστά γυμναστήρια κ.α.

Για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα, το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε πακέτο οικονομικής στήριξης, το οποίο περιλαμβάνει:

Δικαίωμα αναστολής σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων
Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ Νοεμβρίου
Αναστολή πληρωμής των ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών Νοεμβρίου
Αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικού δανείου έως τα τέλη του 2020
Υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα και στην κύρια κατοικία των θιγόμενων εργαζομένων
Επέκταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΔ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρατίθεται πίνακας με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.