Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Αποτύπωση Αλλιώς – Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική Δυτικής Μακεδονίας



Στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομίας της Δυτικής Μακεδονίας επιχειρήθηκε μια πρώτη προσέγγιση διαφορετικών δυνατοτήτων απεικόνισης και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος από τη φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αφροδίτη Θύμη με την επιμέλεια της Κωνστάντζας Χαδιώ, μέλους Ε.Τ.Ε.Π. του Τμήματος. Σήμερα κάποιος μπορεί να ανατρέξει σε πληθώρα βιβλίων και δημοσιεύσεων για να βρει πολύτιμες πληροφορίες είτε από αρχιτεκτονικές ή φωτογραφικές απεικονίσεις. Μήπως όμως υπάρχει κι άλλος τρόπος να αποτυπωθεί αυτός ο πλούτος;

Για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μελετήθηκε ένα κτήριο και ένα αστικός χώρος. Συγκεκριμένα, το Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, το οποίο ενώ χτίστηκε κατά την περίοδο 1980-1983 η μορφή του εξωτερικά εκφράζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Δυτικής Μακεδονίας, και ένα γραφικό σοκάκι στη Σιάτιστα.

Στόχος του συγκεκριμένου project ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από έναν άλλο τρόπο αποτύπωσης διερευνώντας διαφορετικούς τρόπους και τεχνικές απεικόνισης μέσα από ένα πιο καλλιτεχνικό πρίσμα. Η εν λόγω δράση, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Π.Ε.Κ. Τήμενος, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.